Ελασσόνα

Νίκος Γάτσας: Θέλω να είμαι Δήμαρχος ανοιχτός σε όλους

Με την προεκλογική του ομιλία στη κεντρική πλατεία Ελασσόνας, ολοκλήρωσε τον προεκλογικό του αγώνα, ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας επικεφαλής του συνδυασμού “Ολύμπου Πολιτεία-Πύλη Ανάπτυξης”

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού “Ένας Δήμος Για Όλους” του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Καρανίκα, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην Έπαρχος Ζήσης Γιώτσας και οι πρώην δήμαρχοι Ελασσόνας Πέτρος Χατζήνας και Γιώργος Πασχόπουλος.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του

“Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
κυρίες και κύριοι,

Είμαστε απόψε εδώ γιατί ο λαός του δήμου μας μίλησε…
Ο λαός του δήμου μας, όλοι εσείς, την περασμένη Κυριακή 26 Μαΐου επιλέξατε…
Και επιλέξατε πρώτα από όλα να στείλατε ένα ηχηρό μήνυμα…
ότι η διοίκηση του δήμου μας πρέπει να αλλάξει…

Ζητήσατε αλλαγή στη διοίκηση του δήμου σε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό, που αγγίζει το 58%

Είμαστε εδώ απόψε, και σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας, γιατί περισσότεροι από 13.000 συνδημότες μας την Κυριακή έδειξαν το δρόμο της ενότητας, 
το δρόμο της συνεργασίας,
το δρόμο της ανάπτυξης, 
το δρόμο της προόδου…

Οι χιλιάδες συμπολίτες μας που ανήκουν στο 58% εκείνων που ψήφισαν είπαν με μια φωνή “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”.

Οι συμπολίτες μας ζήτησαν να χαράξουμε νέα πορεία δημιουργίας για το δήμο μας…

Με ομαδική δουλειά, με διαφάνεια, αξιοκρατία, ισότητα ευκαιριών, αλληλεγγύη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι συμπολίτες μας επέλεξαν το συνδυασμό μας για να συμμετάσχει στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής με ένα σημαντικό ποσοστό που αγγίζει το 35% και υπολείπεται μερικές μονάδες από το ποσοστό του άλλου συνδυασμού του δεύτερου γύρου.

Επέλεξε όμως και το συνδυασμό του Δημήτρη Καρανίκα, με ένα αξιολογότατο ποσοστό που αγγίζει το 16%, ποσοστό καθοριστικό για την επίτευξη απόλυτης πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας.

Επέλεξε επίσης το συνδυασμό του Δημήτρη Αβρανά, με ένα αξιόλογο ποσοστό που αγγίζει το 8%, ποσοστό που αυξάνει τις έδρες και ενισχύει το ρόλο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στη διαμόρφωση του δημοτικού έργου.

Κυρίες και κύριοι,

Ο λαός του δήμου μας μίλησε δυνατά…

Ο κ. Ευαγγέλου ζήτησε την περασμένη εβδομάδα καθαρή εντολή από την πρώτη κυριακή

Οι συμπολίτες μας του είπαν ένα ηχηρό ΟΧΙ

Ο κ. Ευαγγέλου ζήτησε καθαρή εντολή από την πρώτη κυριακή για να μπορεί να διορίζει ειδικούς συμβούλους κατά βούληση

Οι συμπολίτες μας του είπαν ένα ηχηρό ΟΧΙ

Ο κ. Ευαγγέλου ζήτησε καθαρή εντολή από την πρώτη κυριακή για να διορίζει κατά βούληση προέδρους, αντιπροέδρους και ειδικούς συνεργάτες στους δημοτικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις

Οι συμπολίτες μας του είπαν ένα ηχηρό ΟΧΙ

Ο κ. Ευαγγέλου ζήτησε καθαρή εντολή από την πρώτη κυριακή για να κάνει απευθείας αναθέσεις σε λίγους και εκλεκτούς

Οι συμπολίτες μας του είπαν ένα ηχηρό ΟΧΙ

Ο κ. Ευαγγέλου ζήτησε καθαρή εντολή από την πρώτη κυριακή για να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν…

Οι συμπολίτες μας του είπαν και πάλι ένα μεγάλο ΟΧΙ

ΟΧΙ κ. Ευαγγέλου, 
δεν μπορείτε να διοικήσετε το δήμο κατά βούληση

ΟΧΙ κ. Ευαγγέλου, 
δεν μπορείτε να διοικήσετε το δήμο με τους λίγους πιστούς σας συμβούλους

κ. Ευαγγέλου,
δεν μπορείτε γενικά να διοικήσετε το δήμο μας….

 

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Μπορούμε να διοικήσουμε το δήμο
με ευρείες συνεργασίες, 
με διαβούλευση
με συμμετοχή των πολιτών
με δημοκρατικές διαδικασίες

Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο που εφάρμοσε η προηγούμενη διοίκηση ανήκει πλέον στο παρελθόν

Κυρίες και κύριοι,

Η δύναμη των νέων παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο υπακούει στο αναλογικό σύστημα εκπροσώπησης των πολιτών και απαιτεί συγκλίσεις, προγραμματικές και επιχειρησιακές.

Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης, περισσότερο δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό, απαιτεί σταθερές συνεργασίες. Ούτε ευκαιριακές, ούτε κατά περίπτωση. Σταθερές συνεργασίες.

Συνεργασίες που δεν βασίζονται στη διανομή αξιωμάτων και τη διανομή θέσεων.

Συνεργασίες με βάση το συμφέρον του δήμου, το συμφέρον των πολλών

ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Μπορούμε να πετύχουμε τη συνεννόηση και τη συνεργασία

Μπορούμε να εγγυηθούμε για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού, την ορθολογική διαχείριση των χρηματοδοτήσεων και την ενίσχυση του κοινωνικού προϋπολογισμού του δήμου μας.

Μαζί με τις δημιουργικές, παραγωγικές, προοδευτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας, μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα νέο σχέδιο διοίκησης στο δήμο μας.

Ένα μοντέλο συνδιοίκησης και συνεργασίας με τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου που εμπνέονται από τις αρχές της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας

Τις παρατάξεις που αντιδρούν στην οπισθοδρόμηση, στη διατήρηση των προνομίων των λίγων και στις πελατειακές πρακτικές.

Ο καθένας και η καθεμία από εμάς εδώ απόψε έχουμε αποδείξει ότι έχουμε βαθιά πίστη στη δημοκρατία, τη δημόσια συζήτηση και την ουσιαστική συνεργασία.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
κυρίες και κύριοι,

Απόψε είναι κοντά μας, εκτός από τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού “Ολύμπου Πολιτεία – Πύλη Ανάπτυξης” υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού “Ένας Δήμος για όλους” του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Καρανίκα.

Θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την παρουσία τους εδώ απόψε, καθώς η παρουσία τους σηματοδοτεί τη δυνατότητα και την ευκαιρία που θα έχουν οι δύο παρατάξεις του νέου δημοτικού συμβουλίου να σχεδιάσουν από κοινού ένα πλαίσιο συνεργασίας για ένα καλύτερο αύριο στο δήμο μας, με κοινωνικό πρόσημο, με σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης, ένα πλαίσιο διεκδικητικό και μαχητικό.

Ένα πλαίσιο που δεν θα θυμίζει σε τίποτα το υπεροπτικό, αρχηγοκεντρικό και αντιδημοκρατικό μοντέλο διοίκησης των τελευταίων ετών.

Και πιο συγκεκριμένα δε θα θυμίζει σε τίποτα το μοντέλο του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” της σημερινής διοίκησης και του κ. Ευαγγέλου,
το μοντέλο που δεν σέβεται τους θεσμούς, τους νόμους, τη διαβούλευση και κυρίως την πλειοψηφία των πολιτών.

Ο κ. Ευαγγέλου δεν σεβάστηκε το δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές. Καμία πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δεν έγινε δεκτή, επικρατούσε απόλυτο “σκοτάδι” για τα σημαντικότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Δε σεβάστηκε το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη. Δεν προχώρησε ποτέ, όπως προβλέπει ο νόμος, στη διαδικασία επιλογής του προσώπου του Συμπαραστάτη του Δημότη, γιατί δεν ήθελε τον έλεγχο.

Δεν σεβάστηκε το θεσμό του δημοτικού συμβούλου, του ελέγχου και της κριτικής που ασκεί στη διοίκηση του δήμου. Προχώρησε σε μία σειρά απειλών, καταγγελιών και μηνυτήριων αναφορών σε βάρος δημοτικών συμβούλων, που οδήγησαν στην καταταλαιπώρηση των προσώπων αυτών, και τελικά απορρίφθηκαν, γιατί δεν είχαν καμία απολύτως βάση.

Δε σεβάστηκε τους νόμους του ελληνικού κράτους και έδωσε εξουσία τροχονόμων σε απλούς υπαλλήλους του δήμου. Όλες οι τροχονομικές κλήσεις των υπαλλήλων αυτών είναι παράνομες και επομένως άκυρες.

Δε σεβάστηκε τη διαβούλευση και προσπάθησε να εφαρμόσει τις αποφάσεις του σε έναν αριθμό κοινοτήτων στις οποίες αντιδρούσε η τοπική κοινωνία.

Δεν σεβάστηκε τους πολίτες και τους υπαλλήλους με την τοποθέτηση καμερών σε όλους σχεδόν τους χώρους του δημαρχείου, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Δε σεβάστηκε επίσης το δημόσιο χρήμα, σκορπώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε φιέστες και δημόσιες σχέσεις, χωρίς ανταποδοτικό αποτέλεσμα. Σκόρπησε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε απευθείας αναθέσεις σε λίγους και εκλεκτούς, χωρίς ουσιαστική έρευνα αγοράς, χωρίς να εξετάζει το συμφέρον του δήμου, το συμφέρον των δημοτών

Δε σεβάστηκε το δημόσιο χρήμα, σκορπώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ειδικούς συμβούλους επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.

Κυρίες και κύριοι,

Την ερχόμενη κυριακή οι πολίτες του Δήμου μας καλούνται να αποφασίσουν αν θέλουν:

Έναν δήμαρχο που να απαξιώνει τους θεσμούς, το δημοτικό συμβούλιο, τις δημοτικές παρατάξεις, τους πολίτες και τους υπαλλήλους

Έναν δήμαρχο που αποστρέφεται τον έλεγχο και την κριτική

Έναν δήμαρχο που θέλει να επιβάλλει την απόφασή του χωρίς κοινωνική αποδοχή

Έναν δήμαρχο που αρέσκεται στα μεγάλα λόγια, τις απειλές, την επίδειξη δύναμης, τις δημόσιες σχέσεις και τους υποτακτικούς ακολούθους.

Η απάντηση των πολιτών την περασμένη Κυριακή ήταν και πάλι ΟΧΙ

 

Οι πολίτες όμως και η παρουσία σας εδώ απόψε λέει ΝΑΙ

Σε έναν Δήμαρχο με δημοκρατικές και κοινωνικές ευαισθησίες

Σε έναν Δήμαρχο με αίσθημα δικαίου

Σε έναν Δήμαρχο της προσφοράς, της συμμετοχής, της δημοκρατίας και του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων

Σε έναν Δήμαρχο που έχει την εμπειρία, τις γνώσεις και το πάθος για να προωθήσει το μοντέλο των συνεργασιών που χρειάζεται ο τόπος και απαιτεί η νέα εποχή της αυτοδιοίκησης

Έναν Δήμαρχο διαλλακτικό, ενωτικό, συμβιβαστικό, υπεύθυνο και ευσυνείδητο.

Σε έναν Δήμαρχο που μπορεί να αναδείξει τη δύναμη των συγκλίσεων και των συνθέσεων.

Ο συνδυασμός μας “Ολύμπου Πολιτεία – Πύλη Ανάπτυξης” μού έδωσε τη δύναμη και την εξουσιοδότηση να απευθυνθώ στους εκλεκτούς συναδέλφους – ανθυποψήφιους κ.κ. Δημήτρη Καρανίκα και Δημήτρη Αβρανά και να τους μεταφέρω την πρόθεση και μία ολοκληρωμένη πρόταση συνεργασίας μας στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό έκανα και αυτό θα κάνω έως και την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου.

Όλοι μαζί θα πετύχουμε μια μεγάλη ΝΙΚΗ

Όλοι μαζί θα στείλουμε το μήνυμα ότι ο Δήμος Ελασσόνας αποκτά νέα προοπτική…
αποκτά νέα διοίκηση, αναγεννάται και δημιουργεί…

Κυρίες και κύριοι,

Αύριο τελειώνει η πολύμηνη προεκλογική περίοδος.

Το βράδυ της Κυριακής αρχίζει για το Δήμο μας μία καινούρια εποχή δημιουργίας, βιώσιμης ανάπτυξης, δημοκρατικής συμμετοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αυτή είναι η επιθυμία των πολλών, την σεβαστήκαμε και θα τη σεβόμαστε πάντα!

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη λαϊκή ετυμηγορία.

Την περασμένη Κυριακή οι πολίτες σε ένα μεγάλο ποσοστό επέλεξαν πρόσωπα που χαίρουν της προσωπικής τους εκτίμησης, πρόσωπα που συμμετείχαν σε όλα τα δημοτικά ψηφοδέλτια. Η επιλογή του υποψηφίου δημάρχου δεν ήταν σε ένα μεγάλο ποσοστό η κύρια επιλογή τους.

Την ερχόμενη Κυριακή οι υποψήφιοι είναι δύο.

Την ερχόμενη Κυριακή ψηφίζουμε τον καινούριο Δήμαρχο και αξιολογούμε προσωπικότητα, ήθος, προγραμματικό λόγο και δυνατότητες.

Ο τόπος μας θέλει ένα δήμαρχο με γνώση, τόλμη, αποφασιστικότητα, δυναμισμό και προσήλωση.

Έχουμε το όραμα και την πολιτική βούληση
Ο τόπος μας να αλλάξει
Ο δήμος μας να αναγεννηθεί

Φίλοι και φίλες, κυρίες και κύριοι,

Εμείς θέλουμε αλλαγές που να προσφέρουν στην πρόοδο του τόπου και της κοινωνίας.
Θέλουμε αλλαγές που να έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο. 
Αλλαγές στην οργάνωση του δήμου μας, 
αλλαγές στην επιχειρησιακή δυνατότητα των υπηρεσιών του, 
αλλαγές στον αναπτυξιακό του προσανατολισμό.

Όλα αυτά τα χρόνια πορευόμαστε με τις ίδιες αρχές και αξίες. Με ειλικρίνεια, με δικαιοσύνη, με σεβασμό στον συνάνθρωπο, σεβασμό στο δημόσιο χώρο και στο δημόσιο χρήμα.

Πορευόμαστε έχοντας ως πυξίδα τη δημοκρατία και την ισότητα.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

Από την πρώτη ημέρα αυτής της πολύμηνης προεκλογικής περιόδου ήμουνα μαζί σας ειλικρινείς και ευθείς.

Δεν υποσχέθηκα θέσεις στο δημόσιο, δεν υποσχέθηκα προσωπικές εξυπηρετήσεις, δεν υποσχέθηκα ιδιοτελείς διευθετήσεις.

Θέλω να είμαι Δήμαρχος ανοιχτός σε όλους…
Για τον καθένα και τη καθεμιά
Χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και αγκυλώσεις
Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις

Ένας δήμαρχος
Με σχέδιο και προγραμματισμό
Για νέες ευκαιρίες απασχόλησης, νέες ευκαιρίες δημιουργικής συμμετοχής
Για ένα καλύτερο εισόδημα των κατοίκων της περιοχής

Θέλω ως δήμαρχος να εργαστώ για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας
για επενδύσεις στην καθημερινότητα, στην ποιότητα της ύδρευσης και της περιβαλλοντικής προστασίας
Για επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και την επικοινωνία

Θέλω ως δήμαρχος να εργαστώ για να αποκαταστήσουμε το κύρος και την εικόνα του Δήμου μας

Να φτιάξουμε το Δήμο Ελασσόνας που μας αξίζει…

Φίλες και Φίλοι,

Την Κυριακή αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου μας. 
Την Κυριακή κάνουμε μία επιλογή καθοριστική για την προοπτική του Δήμου και των κατοίκων του.
Την Κυριακή καλούμαστε να επιλέξουμε το Δήμαρχο που θα ηγηθεί του νέου συνεργατικού σχήματος στο Δήμο Ελασσόνας για την επόμενη 4ετία.

 

Φίλες και φίλοι,

Ο Δήμος μας αξίζει πολλά. Οι δημότες του αξίζουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής και ένα καλύτερο εισόδημα.

Με το επιχειρησιακό σχέδιο που προτείναμε στην προεκλογική μας εκστρατεία θα ανοίξουμε ένα σοβαρό διάλογο με τις παρατάξεις των συνδυασμών “Ένας Δήμος για όλους” και “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Εδώ στον ίδιο χώρο αναλύσαμε τους στόχους και τις προτεραιότητες του δικού μας συνδυασμού. Οι συζητήσεις θα είναι πολλές και η συνεργασία θα οδηγήσει σε ένα σχέδιο ολοκληρωμένο, μακρόπνοο και ρεαλιστικό.

Μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Φίλες και φίλοι,

Πιστεύω βαθιά στις δημοκρατικές συνεργασίες, στη συνεννόηση και την κοινωνική συναίνεση. Ισότιμα και χωρίς αρχηγικές τάσεις θα συμπορευτούμε μετά τις εκλογές με τις δημοτικές παρατάξεις που θα συμμετάσχουν στο διάλογο.

Φίλες και φίλοι,

Με όλους και όλες εσάς ο Δήμος Ελασσόνας αλλάζει πραγματικά

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, τους υποψήφιους συμβούλους των κοινοτήτων, για τον αγώνα που κάναμε μαζί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού “Ένας Δήμος για όλους” που είναι απόψε μαζί μας και θέλω να τους προσκαλέσω να ανέβουν μαζί μου στο βήμα για έναν χαιρετισμό.

 

Φίλες και Φίλοι, κυρίες και κύριοι,

Σας ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας.
Να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας.
Για έναν Δήμαρχο για όλους τους πολίτες
Έναν Δήμαρχο ενωτικό και συνεργατικό
Έναν Δήμαρχο για την ανάπτυξη και την πρόοδο
Για το Δήμο Ελασσόνας που μας αξίζει.
Σας ευχαριστώ πολύ”

Previous ArticleNext Article