Ελασσόνα

Νίκος Γάτσας δι΄ ανατάσεως της χειρός…

Και «με τη βούλα» νέος επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Ελασσόνας «Ολύμπου Πολιτεία» και «διάδοχος» του πρ. δημάρχου Ελασσόνας Γιώργου Πασχόπουλου είναι ο δικηγόρος – δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γάτσας, που αναδείχθηκε στη θέση αυτή μετά και την έγκριση (με ανάταση της χειρός) της Συνέλευσης μελών και φίλων του συνδυασμού, στην αίθουσα του «HAMOS PALACE» της Ελασσόνας.

Η γενική συνέλευση έδωσε την έγκριση για τη συνέχιση των συνομιλιών και των διαβουλεύσεων με άλλες δημοτικές παρατάξεις και αυτοδιοικητικές κινήσεις, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός νέου ευρύτερου εκλογικού συνδυασμού με κοινωνικό πρόσημο.

Προλογίζοντας την όλη διαδικασία, ο πρ. δήμαρχος Γ. Πασχόπουλος στάθηκε στην αναγκαιότητα για «νέο αίμα» στα αυτοδιοικητικά της περιοχής, για αλλαγή στον σημερινό Δήμο Ελασσόνας αλλά και για συνεργασία και συνένωση με άλλες δυνάμεις του τόπου («…να πάμε από κοινού»).

*Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής του συνδυασμού – δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Νάνος, αφού γνωστοποίησε στο σώμα τη μοναδική υπψηφιότητα του Ν. Γάτσα, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Πάντα ήμασταν υπέρ των συνεργασιών. Μιλάμε όχι με κόμματα αλλά με παρατάξεις. Το κλίμα είναι καλό. Πιστεύουμε ότι θα έχει και καλό τέλος».

*Σύντομη παρέμβαση έκανε και ο πρ. δήμαρχος Αντιχασίων – αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στον Δήμο Ελασσόνας Θανάσης Καλιακούδας, επισημαίνοντας: «Δεν μπήκα στη διαδικασία των υποψηφιοτήτων για να μη δημιουργηθεί κάποια διάσπαση στον χώρο. Η παραγωγική προσφορά στον τόπο μας, η θετική παρουσία μου χαρακτηρίστηκε από εργατικότητα, συνέπεια, κοινωνική ευαισθησία. 32 χρόνια γεμάτα αγώνες, αγωνίες, ανάμεικτα συναισθήματα. Επιθυμώ νέα πρόσωπα στην πολιτική ζωή του τόπου. Σας θέλω αγαπημένους. Τα προβλήματα δεν λύνονται, ούτε αντιμετωπίζονται διά μαγείας».

*Στην ομιλία του ο υποψήφιος Νίκος Γάτσας, ανάμεσα στα άλλα, στάθηκε στο έργο και στις πρωτοβουλίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής και του συνδυασμού και στη δική του πορεία από τις θέσεις ευθύνης που θήτευσε.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του τόνισε: «Η απόφασή μου να θέσω τον εαυτό μου ως υποψήφιο επικεφαλής δεν ήταν μία εύκολη απόφαση. Συνετέλεσαν διάφοροι παράγοντες, αλλά ο πιο σημαντικός ήταν η ηθική υποστήριξη των ανθρώπων του συνδυασμού και στενών φίλων που αναγνώρισαν στο πρόσωπό μου τον υποψήφιο που μπορεί να οργανώσει, να συνθέσει και να οδηγήσει τον συνδυασμό μας σε μία ακόμη νίκη απέναντι στο καιροσκοπισμό και την αδράνεια».

ΚΡΙΤΙΚΗ

Ασκώντας δριμεία κριτική στη Δημοτική αρχή Ελασσόνας, ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα: «Η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας έχει μέχρι σήμερα αφήσει το στίγμα της ως μία διοίκηση αλαζονική, μικρόψυχη και επιφανειακή. Έμεινε στην επιφάνεια σε όλα τα θέματα, γιατί δεν είχε βάθος, δεν είχε πρόταση, δεν είχε σχέδιο. Αντιμετωπίζει τους δημότες σαν τηλεθεατές που τέρπονται από χριστουγεννιάτικες φιέστες, από φωσφοριζέ ασανσέρ, βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων, φωτιζόμενες πινακίδες. Είναι τόσο πολλά αυτά που μπορείς να προσάψεις στη διοίκηση Ευαγγέλου που θα έπρεπε να αφιερώσει κανείς ώρες».

Και συνέχισε: «Είμαστε όμως εδώ για να τονίσουμε την ανάγκη να απαλλαγεί ο τόπος από αυτή την εξαντλημένη ομάδα και να δώσει τη σκυτάλη στην ομάδα που μπορεί να τρέχει με μεγάλες ταχύτητες, με μεγάλο διασκελισμό, με μέθοδο, τεχνογνωσία και σχέδιο. Και εμείς έχουμε και τη μέθοδο, και τις γνώσεις, και το σχέδιο για την επόμενη μέρα στον Δήμο Ελασσόνας».

Μιλώντας για τους βασικούς άξονες, που θα ήθελε να υπηρετεί ο νέος εκλογικός συνδυασμός, έκανε λόγο για επένδυση στις νέες τεχνολογίες, στη νέα γενιά, στους αγρότες, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στον αστικό ιστό της Ελασσόνας, στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, στην κοινωνική οικονομία, στους θεσμούς της αποκέντρωσης.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article