Ελασσόνα

Νέο ασθενοφόρο 4χ4 στην Ελασσόνα

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα παρέλαβε χθες η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Βασιλική Αυγέρη. Πρόκειται για ασθενοφόρα 4χ4 που είναι πλήρως εξοπλισμένα και προορίζονται για την μεταφορά ασθενών σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.

Τα  νέα ασθενοφόρα  είναι δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ΕΚΑΒ που αφορά στην προμήθεια 143 υπερσύχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρηση τους για 8 χρόνια.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Λάρισας η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κα. Βασιλική Αυγέρη τα νέα ασθενοφόρα προστίθενται σε αυτά που είχε παραλάβει το προηγούμενο διάστημα από τη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (συνολικά στη Θεσσαλία παρελήφθησαν 17 ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα τέσσερα 4χ4). Σύμφωνα με την κα. Αυγέρη τα νέα ασθενοφόρα προορίζονται για τις ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα για την Ελασσόνα, το Πήλιο, την Καλαμπάκα και το Μουζάκι.

«Με την παραλαβή των τεσσάρων νέων ασθενοφόρων ενισχύεται σημαντικά η δύναμη ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και καλύπτουμε τις ανάγκες σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Ήδη ξεκίνησε η εκπαίδευση των πληρωμάτων πάνω στην τεχνολογία των ιατρικού εξοπλισμού των νέων ασθενοφόρων και ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του 2018 να έχουμε και τα 13 ασθενοφόρα μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Συγχρόνως προσπαθούμε να συντηρήσουμε τις υπάρχουσες μονάδες και σε περίπτωση που δεν επισκευάζονται οι βλάβες που παρουσιάζουν να αποσύρονται».

Σχετικά με την κάλυψη των κενών σε προσωπικό η κα. Αυγέρη υποστήριξε ότι γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν κυρίως στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας.

Πηγή: ert.gr

Previous ArticleNext Article