Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος: “Υψηλής ποιότητας ελιές και λάδι, αλλά χύμα…”

«Στην εποχή των παγκόσμιων αγορών, πρέπει να βελτιώσουμε τις προοπτικές που εμφανίζει ο κλάδος της ελαιοκαλλιέργειας. Οι προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας, πρέπει να έχουν ως κοινή συνισταμένη την εξωστρέφεια». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη με αφορμή την 7η Πανδημοτική Γιορτής Ελιάς που πραγματοποιείται στους Γόννους.

Ο Θεσσαλός πολιτικός δεν μπόρεσε να παραβρεθεί φέτος στην Γιορτή, λόγω της μετάβασής του στην Ξάνθη στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στο μήνυμά του σημειώνει ότι «το κλίμα, η παράδοση και το μεράκι των παραγωγών μας αποτελούν εχέγγυα για εξαιρετικής ποιότητας ελιές και ελαιόλαδο. Τα λάθη, όμως, του παρελθόντος, στην εμπορία χύμα, και όχι τυποποιημένου, ελαιόλαδου, πρέπει να αποτελέσουν παραδείγματα προς αποφυγή στο μέλλον».

Αναδεικνύοντας το ρόλο της εξωστρέφειας επεσήμανε ότι «αυτή θα δώσει στον παραγωγό το κίνητρο να εκσυγχρονίσει την παραγωγική διαδικασία και στον μεταποιητή – έμπορο τα όπλα για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες των αγορών», ενώ αναφερόμενος στο ρόλο της πολιτείας τόνισε ότι «η πολιτεία θα πρέπει να παρέχει τα σύγχρονα εργαλεία που ενισχύουν και βελτιώνουν την ποιότητα και τη τυποποίηση και τονώνουν την εξωστρεφή κατεύθυνση της παραγωγικής διαδικασίας».

Καταλήγοντας στο μήνυμά του ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «μπορούμε να τα καταφέρουμε αν εργαστούμε συλλογικά» και ευχήθηκε «η γιορτή αυτή να σημάνει την  απαρχή μιας περιόδου θετικών εξελίξεων για την ελαιοκαλλιέργεια και τους ανθρώπους του τόπου μας».

Previous ArticleNext Article