Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος, Το 2018 έτος Πολιτικής Αλλαγής

«Το νέο έτος, αν και εισέρχεται με βαριά κληρονομιά, μπορεί να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα. Το 2018 μπορεί και πρέπει να γίνει το έτος της μεγάλης Πολιτικής Αλλαγής». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του για την έλευση του νέου χρόνου.

Η δήλωση του κ. Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

«Ένας ακόμη δύσκολος χρόνος για τους Έλληνες τελείωσε. Οι πολίτες βίωσαν και στη διάρκεια του 2017 τη ματαίωση των ελπίδων τους για μια νέα αρχή για τον τόπο. Η πολύχρονη κρίση που ταλανίζει όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής συνέχισε να υφίσταται. Η άδικη και αδυσώπητη φορολογία συνεχίζει να εξοντώνει την μεσαία τάξη, να φτωχοποιεί μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού, να διώχνει τους νέους μας στο εξωτερικό και να απομακρύνει το στόχο της ανάπτυξης. Το όραμα της ευημερίας και της κοινωνικής ανόδου αντικαταστάθηκε από αυτό των επιδομάτων και των συσσιτίων. Οι ιδεοληψίες των κυβερνώντων και η σκανδαλώδης ανοχή που επιδεικνύουν στην ανομία επιδείνωσαν περαιτέρω το αίσθημα της γενικής ανασφάλειας. Η δημοκρατία δοκιμάζεται επικίνδυνα από ανεύθυνες επιθέσεις στους θεσμούς. Η εξωτερική πολιτική της χώρας, σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον, χαρακτηρίζεται από ερασιτεχνικές κινήσεις και έλλειψη εθνικής συνεννόησης, την ώρα που προωθούνται για διαπραγμάτευση μείζονα εθνικά ζητήματα.

Με αυτή τη βαριά κληρονομιά εισέρχεται το νέο έτος, το οποίο ωστόσο μπορεί να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα. Το 2018 μπορεί και πρέπει να γίνει το έτος της μεγάλης Πολιτικής Αλλαγής. Μπορεί να είναι η χρονιά που οι πολίτες θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, έτσι ώστε, επιτέλους, να ξεκινήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που:

  • θα φέρουν επενδύσεις,
  • θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για να μείνουν οι νέοι στο τόπο τους,
  • θα αφαιρέσουν από τα περιττά φορολογικά βάρη τη μεσαία τάξη,
  • θα εμπεδώσουν τον νόμο και την τάξη σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας και
  • θα απελευθερώσουν την παιδεία από εμμονές και ιδεοληψίες που λειτουργούν ως τροχοπέδη.

Η Νέα Δημοκρατία μετά και το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων, που διαμόρφωσε το πρόγραμμά της, είναι έτοιμη να σηκώσει για άλλη μια φορά το βάρος της ευθύνης για την ανόρθωσης της χώρας.

Οι Έλληνες στη μακρά ιστορία μας αποδείξαμε ότι δεν μας πτοούν οι δυσκολίες. Ενωμένοι θα τις ξεπεράσουμε. Καλή Χρόνια με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία!».

Previous ArticleNext Article