Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος: “Στρεβλή η εισαγωγή της διαμεσολάβησης!”

«Το δικαιακό μας σύστημα έχει χρόνιες παθογένειες, όπως οι καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης αλλά και το κόστος για τον πολίτη. Δυστυχώς, ο θεσμός της διαμεσολάβησης, με το στρεβλό τρόπο που εισάγεται και με την υποχρεωτικότητα που τον χαρακτηρίζει, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τις παθογένειες της δικαιοσύνης αλλά τις επιτείνει». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο κ. Νικολέττα Μπασδέκη και το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση ενημέρωσης ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο και το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για τη λεπτομερή ενημέρωση. Η Νέα Δημοκρατία συμμερίζεται την αγωνία του νομικού κόσμου για τη θεσμοθέτηση του θεσμού της διαμεσολάβησης. Ένα θεσμό για τον οποίο καταρχήν είμαστε θετικοί, καθώς εισάγει στο δικαιακό μας σύστημα εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών. Ωστόσο εισάγεται χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και με τη διαδικασία του επείγοντος, όπως και όλο το νομοσχέδιο.

Το δικαιακό μας σύστημα έχει χρόνιες παθογένειες, όπως οι καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης αλλά και το κόστος για τον πολίτη. Δυστυχώς, ο θεσμός της διαμεσολάβησης με το στρεβλό τρόπο που εισάγεται και με την υποχρεωτικότητα που τον χαρακτηρίζει όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τις παθογένειες της δικαιοσύνης αλλά τις επιτείνει.

Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με την κακοποίηση του θεσμού της διαμεσολάβησης και θα καταψηφίσει τις σχετικές ρυθμίσεις. Και αύριο ως κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τον νομικό κόσμο, θα προχωρήσει στις αναγκαίες διορθώσεις».

Previous ArticleNext Article