Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ: “Δύναμη της ΝΔ η λαϊκή της βάση!”

«Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη έχει αποδείξει από την ίδρυσή της το 1974, από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, ότι ήταν και παραμένει η πραγματική πρωτοπορία της ελληνικής κοινωνίας. Στους κόλπους της πάντοτε και τώρα μπορούν να συνευρίσκονται και να δρουν δημιουργικά άνθρωποι με διαφορετικές αποχρώσεις σε επιμέρους προσεγγίσεις, αλλά όλοι με πίστη στη φιλελεύθερη δημοκρατία, στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και στις βασικές αξίες του έθνους». Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια του 13ού Συνεδρίου της ΝΔ ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «μεγάλη δύναμη της παράταξης εξακολουθεί να είναι η λαϊκή της βάση, στην οποία εκπροσωπούνται όλα τα κοινωνικά στρώματα, και είναι σταθερά παρούσα όχι μόνον στις εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και διαρκώς, στέλνοντας τα κατάλληλα μηνύματα στην εκάστοτε ηγεσία για τις προτεραιότητες και τις ανάγκες του τόπου και των πολιτών.

Σήμερα, η ΝΔ, για μια ακόμη φορά, έχει αναλάβει το μεγάλο έργο της οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας, έπειτα από μια δεκαετία πρωτοφανούς δομικής κρίσης και της διακυβέρνησης του τόπου επί 4,5 χρόνια από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης. Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η ΝΔ κατόρθωσε, σε αντίξοες συνθήκες, να κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών με το ρεαλιστικό της πρόγραμμα.

Αυτούς τους πρώτους μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει περίτρανα ότι γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να γιατρέψει τις χρόνιες παθογένειες που μας κληροδότησε η μεταπολίτευση. Κι αυτό επικροτείται από τους Έλληνες με πρωτοφανή ποσοστά. Ωστόσο, είναι πολλά αυτά που πρέπει ακόμη να γίνουν και πολλά τα προβλήματα αν δεν κινηθούμε αποφασιστικά, όπως για παράδειγμα η δημιουργία συνθηκών επιστροφής των εκατοντάδων χιλιάδων νέων μας που ξενιτεύτηκαν στα χρόνια της κρίσης, η διογκούμενη κρίση του μεταναστευτικού που απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα, αλλά και οι εντεινόμενες θρασύτατες προκλήσεις της Τουρκίας.

Σε κάθε περίπτωση, είμαι βέβαιος ότι η ΝΔ θα αποδείξει, όπως και στο παρελθόν, ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά κι ότι μπορεί να φέρει την πραγματική ελπίδα για το μέλλον».

Previous ArticleNext Article