Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος στη Βουλή: “Αλλαγή σελίδας με συνέπεια λόγων και έργων!”

«Μια από τις παθογένειες της πολιτικής είναι η ασυνέπεια λόγων και έργων, προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών πράξεων. Σε αυτήν πρωτίστως οφείλεται και το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του κόσμου έχει γυρίσει την πλάτη στην πολιτική ή ψηφίζει με κρύα καρδιά, χωρίς να περιμένει πολλά. Η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό αποτέλεσε όχι μόνο μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά και μια απάντηση σε αυτό το προπατορικό αμάρτημα της πολιτικής. Δεν νομίζω πως υπάρχει προηγούμενο, τουλάχιστον στη μεταπολίτευση, μέτρα που είχαν εξαγγελθεί για το μέλλον, να εφαρμόζονται άμεσα, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, του πιο εμβληματικού φόρου των μνημονίων, που θα καταργούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως τα διόδια και τόσα άλλα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ευκαιρίες για όλους…

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «οι πολίτες με την ψήφο τους ζήτησαν έργα, ζήτησαν να αλλάξει η χώρα σελίδα σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Υπ’ αυτήν την έννοια, νομίζω ότι βιώνουμε την απαρχή μια νέας πολιτικής και ιστορικής περιόδου, που θα διαμορφώσει ένα ολότελα διαφορετικό περιβάλλον για τη χώρα. Η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης θα κρίνει αποφασιστικά το ποια θα είναι η Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «το βασικό διακύβευμα της κυβερνητικής πολιτικής δεν είναι άλλο από την οικονομία. Τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνοδοιπόρων απέδειξε ότι η νεκρανάσταση παρωχημένων αντιλήψεων για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας ήταν καταδικασμένη εκ προοιμίου. Η προοπτική μιας κοινωνίας με επιδόματα μιζέριας δεν συναρπάζει πλέον. Η ελληνική κοινωνία επιζητά ευκαιρίες για καλύτερη ζωή για όλους, όπου η καθεμιά και ο καθένας θα μπορεί να αξιοποιήσει τις ικανότητες και τα προσόντα του για να προκόψει. Κι αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Να αλλάξει το άδικο και αντιπαραγωγικό φορολογικό σύστημα, που έχει πνίξει κάθε δημιουργική δραστηριότητα».

 

Στην εποχή της κοινή λογική…

Το στέλεχος της ΝΔ χαιρέτησε «την αποφασιστικότητα του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να πατάξει τις ελληνοποιήσεις γάλακτος, που γνώρισαν επί ΣΥΡΙΖΑ ημέρες δόξης, από ασυνείδητους που κερδοσκοπούν σε βάρος των Ελλήνων παραγωγών, εξαπατώντας τους καταναλωτές».

Τέλος, αναφέρθηκε στα ζητήματα ασφάλειας αλλά και στο δημογραφικό και κατέληξε λέγοντας ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου έδειξε ότι η χώρα πέρασε από τον αστερισμό της οργής και της αγανάκτησης -που θόλωσε πολλές φορές τη σκέψη των συμπολιτών μας- στην εποχή της ωριμότητας, της σύνεσης και της κοινής λογικής. Αυτό είναι και το μέτρο της επιτυχίας της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η επικράτηση παντού της κοινής λογικής».

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/b4hh5sBEZCM

Previous ArticleNext Article