Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος: “Σε κίνδυνο αστυνομικοί από έλλειψη αλεξίσφαιρων γιλέκων!”

«Οι αστυνομικοί βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κίνδυνο λόγω έλλειψης αλεξίσφαιρων γιλέκων, σε μια εποχή έξαρσης της εγκληματικότητας και αύξησης των επιθέσεων κατά αστυνομικών». Τα παραπάνω αναφέρει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ερώτησή του στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι ελλείψεις στον εξοπλισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, γεγονός που δυσχεραίνει το διαρκώς δυσκολότερο έργο της, ενώ θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ίδια την ακεραιότητα των γυναικών και ανδρών του Σώματος, που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά τη μάχη με το αυξανόμενο έγκλημα».

Ο κ. Χαρακόπουλος παραθέτει δημόσια καταγγελία του Γραμματέα του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστου Συνδρεβέλη, σύμφωνα με την οποία «κανένα Αστυνομικό Τμήμα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό αλεξίσφαιρων γιλέκων που να μπορεί να καλύψει το σύνολο της αστυνομικής δύναμης» και έτσι «στην περίπτωση που διαταχθεί σε υπηρεσία ταυτόχρονα μεγάλος αριθμός συναδέλφων, είναι σίγουρο ότι η Διοίκηση θα δηλώσει αδυναμία να καλύψει με αλεξίσφαιρη θωράκιση το σύνολο του Προσωπικού».

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ότι «σε πρόσφατη απάντηση της αρμόδιας υπουργού για το συγκεκριμένο ζήτημα, αναφέρεται ότι, “έχουν προκηρυχθεί διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια, μεταξύ άλλων αλεξίσφαιρων γιλέκων”», και ζητά να πληροφορηθεί από την κ. Γεροβασίλη:

  1. Αν αληθεύουν οι καταγγελίες συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ για δραματική έλλειψη αλεξίσφαιρων γιλέκων στα Αστυνομικά Τμήματα.
  2. Αν έχει γίνει καταγραφή των αλεξίσφαιρων γιλέκων που σήμερα διαθέτει η ΕΛΑΣ, κι αν ναι, πόσα είναι αυτά.
  3. Αν διαθέτει η ΕΛΑΣ αλεξίσφαιρα γιλέκα, των οποίων η χρήση παρατείνεται πέραν της εργοστασιακής ημερομηνίας λήξης τους.
  4. Σε ποια φάση βρίσκεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων από την ΕΛΑΣ.
Previous ArticleNext Article