Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος: “Παρθένες αγορές «διψούν» για ελληνικό ποιοτικό λάδι!”

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη διοργάνωση της γιορτής και να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ελιά και τα προϊόντα της, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την μακραίωνη ιστορία της χώρας μας, αποτελεί, εκτός από σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού, σημείο αναφοράς για την ελληνική αγροτική παραγωγή». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο για την διοργάνωση της 5ης Πανδημοτικής Γιορτής Ελιάς που πραγματοποιείται στους Γόννους.

Ο Θεσσαλός πολιτικός δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην Γιορτή, λόγω της συμμετοχής του στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. (COSAC), που πραγματοποιείται στο Ταλίν της Εσθονίας. Στο μήνυμά του σημειώνει ότι «η παράδοση μας στην ελαιοκαλλιέργεια, το μεράκι των παραγωγών μας και η προσαρμογή της σε ποικιλόμορφες εδαφοκλιματικές συνθήκες της χώρας, αποτελούν θετικές συνθήκες για ποιοτική και ποσοτική παραγωγή, είτε καρπού είτε ελαιόλαδου. Οι αδυναμίες του παρελθόντος, όπου δεν εκμεταλλευτήκαμε όπως έπρεπε τις δυνατότητες στην εμπορία τυποποιημένου ελαιόλαδου, δεν πρέπει να αποθαρρύνουν. Αντιθέτως, οφείλουμε να επιμένουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος της διάθεσης του ελαιολάδου μας σε τρίτες χώρες “χύμα”, από όπου εξάγεται πλέον συσκευασμένο και πολύ πιο ακριβό. Οι ευκαιρίες στον σημερινό κόσμο για νέες παρθένες αγορές, που διψούν για ποιοτικό λάδι, είναι χωρίς υπερβολή, τεράστιες. Σε εμάς, όμως, ως πολιτεία, επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και παραγωγούς, εναπόκειται να τις εκμεταλλευθούμε.

Με την πεποίθηση ότι η γιορτή αυτή, θεσμός πια για το δήμο Τεμπών, θα συμβάλει δημιουργικά στην εναρμόνιση των προσπαθειών για την ανάδειξη των προϊόντων της ελιάς, εύχομαι καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις σας».

 

Previous ArticleNext Article