Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος: “Να αποκτήσουμε ένα κράτος αξιόπιστο και διαφανές…”

«Πέρα από κομματικές επιδιώξεις και ιδεολογικές αφετηρίες, νομίζω ότι όλοι μας, με την ευθύνη που φέρουμε εκπροσωπώντας τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ανάγκη μιας ειρηνικής επανάστασης για τον εκσυγχρονισμό του κράτους». Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου «Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης».

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που δεν κατέστη δυνατό να μιλήσει -αν και είχε εγγραφεί- λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας που προκλήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, σημείωσε ότι «το αίτημα για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και της λειτουργίας της είναι πλέον υπερώριμο. Είναι γενική η απαίτηση να γίνουν οι καταλυτικές τομές, που θα κάνουν το κράτος φιλικό στον πολίτη και πολλαπλασιαστή ισχύος της ανάπτυξης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αυτό το περιεχόμενο είχε και η ισχυρή εντολή διακυβέρνησης που έλαβε η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές. Το μήνυμα αυτό μετουσιώνει σε πράξη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ταχύτητα στις αποφάσεις και σαφήνεια στους στόχους. Γιατί αν δεν αλλάξει το κράτος, ούτε οι άλλες μεγάλες αλλαγές που προγραμματίζονται θα προχωρήσουν».

Το στέλεχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας υπογράμμισε επίσης ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «επιχειρείται μια τολμηρή μεταρρύθμιση με στόχο την απλοποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας, η οποία ουσιαστικά, με το δαιδαλώδες και ενίοτε αντιφατικό νομοθετικό όγκο που τη χαρακτηρίζει, συνιστά τροχοπέδη σε κάθε αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική προσπάθεια».

Ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «το αίτημα της Διαφάνειας, που συνεπάγεται την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το δημόσιο και τους κρατικούς φορείς, και την εξάλειψη των φαινομένων διαφθοράς, της γενικευμένης καχυποψίας για δοσοληψίες κάτω από το τραπέζι, είναι καίριο. Από την επιτυχία του εγχειρήματος θα κριθεί εν πολλοίς και η επιτυχία της κυβέρνησης. Είναι πλέον καιρός να αποδείξουμε ότι μπορούμε διαφορετικά, ότι μπορούμε να έχουμε ένα κράτος, ένα δημόσιο αξιόπιστο και διαφανές, ότι μπορούμε να απαλλαχθούμε από νοοτροπίες και πρακτικές -μπαξίσι και ρουσφέτι-κατάλοιπα της οθωμανικής δουλείας».

Previous ArticleNext Article