Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος με προεδρείο ΕΣΠΕΘ: “Η Πολιτεία να σταθεί στο πλάι των στελεχών των Ε.Δ.”

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βιώνουμε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο στην βαλκανική χερσόνησο και στην ανατολική Μεσόγειο, με πολλές ταυτόχρονες προκλήσεις για την πατρίδα. Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι καίριος για την αποτροπή οποιασδήποτε απειλής. Χρέος της πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στο μέτρο των δυνατοτήτων να δίνονται οι δέουσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Βεβαίως, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν τις ανάγκες του στρατεύματος, αλλά και τις παρούσες δυσχερείς οικονομικές συνθήκες». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας(Ε.Σ.ΠΕ.Θ).

Στο πλαίσιο της συνάντησης, το προεδρείο της Ένωσης στάθηκε, ιδιαιτέρως, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις τοποθετήσεις και τις μεταθέσεις τους, και ζήτησαν να υπάρξει εξορθολογισμός ορισμένων σημείων του σχετικού θεσμικού πλαισίου. Κατέθεσαν, μάλιστα, συγκεκριμένες προτάσεις που εστιάζουν κυρίως στη δυνατότητα συνεχόμενης παραμονής κοντά στον τόπο συμφερόντων τους μετά το πέρας της 25ετίας υπό προϋποθέσεις. Επιπροσθέτως, ζητούν διευκολύνσεις για όσους έχουν παιδιά που φοιτούν στο Λύκειο, ιδιαίτερα για όσους υπηρετούν στην Κύπρο και την θεσμική κατοχύρωση της κοινοποίησης των μεταθέσεων 60 ημέρες πριν την υλοποίησή τους.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους της ΕΣΠΕΘ ήταν ο πρόεδρος κ. Στέφανος Κουκουράβας, ο γραμματέας κ. Χρήστος Καρανάσιος, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Θεόδωρος Τόπας, τα μέλη, κ. Λεωνίδας Κολονιώτης και Νικόλαος Γκαμπλιάς, καθώς και η κ. Αλεξάνδρα Χαρακοπούλου, όπως επίσης και ο επίτιμος πρόεδρος και οικονομικός σύμβουλος κ. Ηλίας Νατσιούλας.

Previous ArticleNext Article