Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος: “Με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζεται η ειρήνη!”

«Αγαπητοί συνάδελφοι στην εφεδρεία, απευθυνόμενος σε ανθρώπους που είναι ταγμένοι με το όπλο πάρα πόδα ανά πάσα στιγμή, εάν κληθούν από την πατρίδα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, θα ήθελα να σημειώσω ότι η φετινή χρονιά είναι μια χρονιά προκλήσεων. Μια χρονιά στην οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν δίδυμο εθνικό κίνδυνο, την τουρκική προκλητικότητα και το μεταναστευτικό, που είναι άμεσα συνδεδεμένο με αυτή». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λάρισας κ. Απόστολο Βερέμη στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου.

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία μετέχει εδώ και δεκαετίες σε ισχυρές συμμαχίες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Και σεμνύνομαι ότι η παράταξή μου συνέβαλε καθοριστικά στην ένταξη της χώρας σε αυτές τις συμμαχίες. Στη γειτονιά που βρισκόμαστε και με τους κινδύνους που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, η θέση μας θα ήταν εξαιρετικά πιο δύσκολή εάν δεν συμμετείχαμε σε αυτές. Ωστόσο πρέπει να έχουμε συναίσθηση ότι το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού δεν υπάρχει κοινή εξωτερική πολιτική και ενιαίος στρατιωτικός βραχίονας. Το δε ΝΑΤΟ, επειδή ακριβώς στους κόλπους του συμμετέχουμε μαζί με την Τουρκία, πολλές φορές τηρεί στάση Ποντίου Πιλάτου. Γι’ αυτούς τους λόγους επιμένω ότι η χώρα πρέπει να βασίζεται πρωτίστως στις δικές της δυνάμεις, και στην κορυφαία συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή μίλησα μόνο για την ανάγκη ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, όπως είπε και ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μπορεί κανείς να διασφαλίζει την ειρήνη. Μόνο έτσι μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς στη γειτονιά που μας έταξε η ιστορία και η γεωγραφία».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να έχουμε εθνική ενότητα και ομοψυχία. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η κυβέρνηση. Καλή Χρονιά με υγεία και ειρήνη!».

Previous ArticleNext Article