Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος: “Η κυβέρνηση άκουσε τους κτηνοτρόφους και αυξάνει τους εποχικούς εργάτες!”

«Είναι θετική η ανταπόκριση της κυβέρνησης στο αίτημά των κτηνοτρόφων του νομού μας, που διατύπωσα με σχετική μου ερώτηση, για την αύξηση του αριθμού των εποχικών εργατών γης και των εργατών κτηνοτροφίας. Θεωρώ ότι η επιτυχία του κυβερνητικού έργου θα εξαρτηθεί από το πόσο κοντά θα βρίσκεται στις ανάγκες των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε σχετική ερώτηση που απηύθυνε στα συναρμόδια υπουργεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά και από ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιάννη Γκουρομπίνο, υπογράμμιζε στην ερώτησή του ότι «ο αριθμός των εποχικών εργατών γης και των εργατών κτηνοτροφίας στον νομό Λάρισας, που αναφέρονται στη σχετική ΚΥΑ του Φεβρουαρίου, η οποία καθορίζει τον ανώτατο αριθμό αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2019 και 2020 σε όλη τη χώρα, είναι ελάχιστος (6 εργάτες γης, 20 εργάτες διαλογής αγροτικών προϊόντων, κανένας εργάτης κτηνοτροφίας!). Ο αριθμός αυτός επ’ ουδενί δεν καλύπτει τις ανάγκες των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού».

Στην απάντησή του ο κ. Χρυσοχοΐδης σημειώνει ότι «κατόπιν υποβολής αιτημάτων, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών, για την άμεση ανάγκη κάλυψης θέσεων εργασίας από πολίτες τρίτων χωρών, βρίσκεται σε εξέλιξη η προώθηση σχεδίου Κ.Υ.Α., από το επισπεύδον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προς υπογραφή από τα συναρμόδια Υπουργεία, σύμφωνα με το οποίο τροποποιείται και αναδιαμορφώνεται το ανώτατο όριο των θέσεων εργασίας για τα εν λόγω έτη».

 

Previous ArticleNext Article