Ελασσόνα

Μ. Χαρακόπουλος: “Διπλά χαρμόσυνος ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος!”

«Ο φετινός εορτασμός του Αγίου Πνεύματος είναι ιδιαίτερος, καθώς πραγματοποιείται μετά τη δοκιμασία της αποχής από τη λειτουργική ζωή της εκκλησίας, στην οποία υποβλήθηκαν οι πιστοί λόγω του λοιμού. Γι’ αυτό και οι στιγμές ήταν δίπλα χαρμόσυνες, γιατί σηματοδοτούν τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Βεβαίως, ο πόλεμος με την πανδημία δεν έχει τελειώσει. Κερδίσαμε, όμως, την πρώτη κρίσιμη μάχη, χάρη και στη συνετή στάση και συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα είμαστε περισσότερο προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού αν και όταν εμφανιστεί». Τα παραπάνω δήλωσε ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την πανηγυρική λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Χαρίτων. Την παραμονή της εορτής ο Θεσσαλός πολιτικός μετέβη για τον εσπερινό στο γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στο ορεινό Λιβάδι Ολύμπου με τη μοναδική θέα.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ακόμη ότι «η μεγάλη δεσποτική εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε στη φύση και ιδιαίτερα στις ορεινές ομορφιές της πατρίδας μας, καθώς τα περισσότερα μοναστήρια και τα ξωκλήσια που είναι αφιερωμένα στο τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος βρίσκονται στα ορεινά. Έχουμε χρέος όχι μόνο ως ενεργοί πολίτες, αλλά και ως χριστιανοί να προστατεύσουμε το περιβάλλον ως έμπρακτη ένδειξη σεβασμού στον Κτίστη και Δημιουργό των απάντων».

Μοιραίοι ηγέτες…

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «για τον ορθόδοξο κόσμο, αλλά και για όλους τους χριστιανούς, η γιορτή του Αγίου Πνεύματος μας υπενθυμίζει, επίσης, την ανάγκη να πορευόμαστε στη ζωή μας με το “Πνεύμα της Αληθείας”. Στους ιδιαίτερα ταραγμένους καιρούς που ζούμε, όπου η ρατσιστική βία εξακολουθεί να είναι παρούσα στον Νέο Κόσμο, προκαλώντας διαδηλώσεις σε σύμπασα την υφήλιο, όλοι συνειδητοποιούμε ότι αρκεί μια σπίθα για να προκληθούν κοινωνικές εκρήξεις. Η επίκληση της “επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος” στους ισχυρούς της γης, σε αυτούς που αποφασίζουν για τις μοίρες του κόσμου, ακόμη κι αν οι ίδιοι είναι μοιραίοι, μοιραία θα πρέπει να είναι στις προσευχές όλων μας! Είθε του χρόνου να γιορτάσουμε σε έναν κόσμο καλύτερο και πιο ανθρώπινο!».

Previous ArticleNext Article