Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος: “Δικαιολογημένες αντιδράσεις για το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων”

«Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα της συγχώνευσης του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επισημάναμε την ανάγκη αυτή να γίνει με ακαδημαϊκά κριτήρια και μόνο. Και τούτο διότι η έλλειψη ακαδημαϊκών κριτηρίων δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και αντιδράσεις, ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέπει την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που διαθέτουν σχολές ή τμήματα του ΤΕΙ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ουσιαστική κατάργηση του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, γεγονός που δημιουργεί δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από τους φοιτητές του». Τα παραπάνω δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με μέλη του Συλλόγου Φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με σκοπό την ενημέρωσή του για το θέμα της κατάργησης του τμήματος των Ιατρικών Εργαστηρίων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Φοιτητών τόνισαν, ότι, στο νομοσχέδιο δεν προβλέπεται καμία αντιστοίχηση για το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και επεσήμαναν τις παραμέτρους που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη πριν τη λήψη τελεσίδικων αποφάσεων. Αρχικά ανέφεραν ότι, η αυξημένη βάση εισαγωγής στο τμήμα –14.000 μόρια- που είναι υψηλότερη ακόμα και από υπάρχοντα πανεπιστημιακά τμήματα, αλλά και το έμπειρο διδακτικό προσωπικό εγγυώνται υψηλό επίπεδο σπουδών. Επίσης, υπογράμμισαν την παράδοση καινούργιων και σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ μόλις πριν ένα έτος. Τέλος, το αυξημένο ενδιαφέρον των υποψηφίων φοιτητών για το τμήμα και κυρίως η υψηλή απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας -καθώς η συντριπτική πλειοψηφία εργάζεται στην ειδικότητα- επιβεβαιώνουν ότι οι αποφάσεις, που ουσιαστικά το καταργούν και δεν μεριμνούν για την αντιστοίχησή του, είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση.

Τον Μάξιμο Χαρακόπουλο ενημέρωσαν τα μέλη της επιτροπής του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, δευτεροετείς φοιτήτριες του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, Αλεξία Ματζίρη και Μαρία Στυλιανού.

Previous ArticleNext Article