Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος για το νέο έτος: “Αισιοδοξία με εθνική αυτοπεποίθηση για το μέλλον!”

«Για τον ελληνισμό το 2020 εισέρχεται φορτωμένο με ποικίλες προκλήσεις και ανάμεικτα αισθήματα. Μετά από μια δεκαετή επώδυνη πορεία λόγω της πρωτοφανούς σε ένταση και βάθος δομικής κρίσης, που έφθασε στο απόγειό της κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τις δυνάμεις των λαϊκιστών της αριστεράς, αχνοφέγγει πλέον ένα φως αισιοδοξίας για το μέλλον». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στο μήνυμα του για το νέο έτος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ότι «η φωνή της λογικής και οι προσδοκίες του μέσου Έλληνα γίνονται πλέον πράξη από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η οικονομία αποδεσμεύεται σταδιακά από το βαρύτατο φορτίο των υπέρογκων φόρων και δίδεται ζωτικός χώρος στην υγιή επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις. Στην παιδεία η διαβρωτική λογική της ήσσονος προσπάθειας αποτελεί παρελθόν, ενώ αποκαθίσταται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με την εξάλειψη των νησίδων ανομίας και βίας. Όλα τα παραπάνω θα αποδώσουν τους καρπούς τους τη νέα χρονιά, παρά τις αντιδράσεις των μειοψηφιών.

Ταυτόχρονα, όμως, ως έθνος θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την όξυνση του νέο-οθωμανικού αναθεωρητισμού της Τουρκίας και της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Χωρίς ψευδαισθήσεις οφείλουμε να αντιτάξουμε ένα αρραγές μέτωπο εθνικής αυτοπεποίθησης. Αυτό μεταφράζεται σε επιτάχυνση των διπλωματικών κινήσεων στην πολυσύνθετη διεθνή σκακιέρα, αλλά και σε δηλωτικές πράξεις αποτροπής, όπως είναι η ενίσχυση των αμυντικής μας ικανότητας, στην οποία εμφατικά αναφέρθηκα κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Σε κάθε περίπτωση, το 2020 θα είναι κομβικό για το μέλλον μας και προϋπόθεση για να το διαβούμε με αισιοδοξία είναι η εθνική ενότητα.

Καλή Χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και ειρήνη».

Previous ArticleNext Article