Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος για αποφάσεις ΣτΕ: Η κυβέρνηση να πάψει να κάνει τον “ψόφιο κοριό” για τα αναδρομιά των ένστολων!

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τις αποφάσεις της τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κ. Νικόλαο Σακελλάριου, για την υποχρέωση της κυβέρνησης εντός οκτώ μηνών να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων για τους αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και στρατιωτικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους, στα επίπεδα που ήταν τον Αύγουστο του 2012, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μετά και τις χθεσινές αποφάσεις της τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ, δεν μπορεί πλέον να αγνοεί τη δικαιοσύνη και να αναβάλει επ’ αόριστον την καταβολή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών που οφείλει από τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων στα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η τακτική του “ψόφιου κοριού” που ακολούθησε ως σήμερα, λαμβάνει τέλος, καθώς αν εντός οκταμήνου δεν εφαρμόσει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και συνεχίσει να αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα, τα πρόστιμα θα πέφτουν ‘‘βροχή’’. Αναμένουμε, λοιπόν, όπως και οι χιλιάδες των ενδιαφερομένων στελεχών της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και των Ε.Δ., καθώς και οι συνταξιούχοι, τις επόμενες κινήσεις των αρμοδίων υπουργών.

Για τη Νέα Δημοκρατία, όπως έχει κατ’ επανάληψιν, δηλώσει ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι αυτονόητος ο σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις και η απόδοση και του υπόλοιπου 50% των παρακρατηθέντων σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ».

Previous ArticleNext Article