Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος από Μόσχα: “Να στηριχθεί ο ελληνισμός στη Ρωσία!”

Την ανάγκη «να στηριχθεί ο πολύπαθος ελληνισμός στη Ρωσία, που αριθμεί 100.000 ενεργούς πολίτες, κυρίως μέσω της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών με την Ελλάδα», επισήμανε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις συναντήσεις με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον που είχε στο περιθώριο του 4ου Διεθνούς Χριστιανικού Φόρουμ που διεξήχθη στη Μόσχα με θέμα «Θρησκεία και ψηφιακός κόσμος».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συνάντηση με την πρόεδρο της «Ελληνικής Νεολαίας Ρωσίας» κ. Ευγενία Ποπόβα. Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξαν ζητήματα που απασχολούν την ελληνική ομογένεια στη Ρωσική Ομοσπονδία, με πρώτιστο αυτό της παρουσίας εκπαιδευτικών και την ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας για τους Έλληνες -και όχι μόνον- καθώς ο ελληνικός πολιτισμός χαίρει ιδιαίτερης εκτιμήσεως μεταξύ των Ρώσων.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κριμαίας και βουλευτής του τοπικού Κοινοβουλίου, κ. Ιωάννης Σόνους ενημέρωσε τον κ. Χαρακόπουλο για την κατάσταση του ελληνισμού στην Ταυρική χερσόνησο, όπου έχει συνεχή παρουσία χιλιάδων ετών. Ο εκπρόσωπος των ομογενών ζήτησε την παρέμβαση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το 2014, με τη δυσκολία επίσκεψης των Ελλήνων της Κριμαίας στην Ελλάδα, λόγω της μη αναγνώρισης της προσάρτησής της στην Ρωσία. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «δεν πρέπει οι ομογενείς να τιμωρούνται για γεωπολιτικές αλλαγές για τις οποίες δεν ευθύνονται», ενώ δεσμεύτηκε να αναλάβει γι’ αυτό συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συναντήθηκε, επίσης, με τον πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτή της Κρατικής Δούμας, κ. Σεργκέι Γκαβρίλοφ, με τον οποίο «μοιραζόμαστε κοινή αγωνία για την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Χριστιανοί στη Μ. Ανατολή λόγω των διώξεων και του φονταμενταλισμού».

Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος είχε συνεργασία με τον ελληνικής καταγωγής πρόεδρο της Οργάνωσης «Χριστιανικός Κόσμος» κ. Αλεξέι Τσερκέζωφ, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις δράσεις και το έργο τους.

Φωτ. 1) Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με την πρόεδρο της «Ελληνικής Νεολαίας Ρωσίας» Ευγενία Ποπόβα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Κριμαίας Ιωάννη Σόνους.

Φωτ. 2) Ο Λαρισαίος βουλευτής με τον πρόεδρο της ΔΣΟ Σεργκέι Γκαβρίλοφ.

Φωτ. 3) Ο πρόεδρος του «Χριστιανικού Κόσμου» Αλεξέι Τσερκέζωφ συνεχάρη για την εισήγησή του τον Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Previous ArticleNext Article