Ελασσόνα

Μ. Χαρακόπουλος από Ελασσόνα: “Αρραγές εθνικό μέτωπο απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό”

«Τα όσα παραλάβαμε από τους προγόνους μας, τα οποία αποκτήθηκαν με αίμα και θυσίες, είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη που οφείλουμε να διατηρήσουμε αλώβητη και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενεές. Ας έχουμε καλά στο νου μας, ιδιαιτέρως αυτή την εποχή των μεγάλων προκλήσεων για τον τόπο, ότι απολύτως τίποτε δεν είναι αυτονόητο, εάν οι ίδιοι δεν το υπερασπιζόμαστε σθεναρά και ενσυνείδητα. Η ευθύνη για το τι πατρίδα θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές βαραίνει την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα ανεξαιρέτως». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από την Ελασσόνα, όπου εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 107η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά τη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα στο μνημείο των πεσόντων, και παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ακόμη ότι «το έπος των Βαλκανικών πολέμων, που διπλασίασε την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε λίγα χρόνια μετά τον “άτυχη πόλεμο” του 1897 γιατί το έθνος υπήρξε τότε ενωμένο, γιατί οι πολιτικοί του ταγοί υπηρετούσαν τον ίδιο στόχο, γιατί υπήρξε σοβαρή οικονομική και διπλωματική προετοιμασία. Αυτή, λοιπόν, είναι η διαχρονική συνταγή της επιτυχίας, την οποία πρέπει να εφαρμόσουμε και σήμερα, αν επιθυμούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα της χώρας. Ιδίως ως προς τις εξωτερικές απειλές, όπως καθημερινά διαπιστώνουμε, η ευρύτερη γειτονιά μας βρίσκεται σε ανησυχητική αναστάτωση, λόγω του αναθεωρητισμού και της διαρκούς υπέρμετρης τουρκικής επιθετικότητας. Στόχος μας, επομένως, δεν μπορεί να είναι άλλος από την δημιουργία ενός αρραγούς εθνικού μετώπου, η ανάπτυξη της οικονομίας μας και η ανασυγκρότηση των βασικών θεσμών μας, με πρώτιστο την Παιδεία».

Previous ArticleNext Article