Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος: Αναρωτηθήκατε πώς βγάζουν χειμώνα στα ορεινά του Ολύμπου και Κισσάβου;

«Αν κάτι θετικό προέκυψε από την διακυβέρνησή σας είναι ότι κατεδαφίστηκε το ηθικό προσωπείο που είχατε οικοδομήσει στο περιθώριο. Βγήκατε στο φως, κυβερνήσατε, αποκαλυφθήκατε. Όλα ήταν ένα πουκάμισο αδειανό. Κι αυτό οι πολίτες θα σας το χρεώσουν πολύ ακριβά στις εκλογές που ελπίζω να προκηρύξετε πολύ σύντομα, κάτω από το βάρος των αδιεξόδων και των αποτυχιών σας. Εξάλλου, είναι η μόνη υπηρεσία που μπορείτε πλέον να προσφέρετε στον ελληνικό λαό». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2019.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «σήμερα είναι πιά εμφανές σε όλους ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που παίζει τα ρέστα της σε έναν επικίνδυνο και παρωχημένο διχασμό. Που υιοθετεί τακτικές Πολάκη, για να κτυπήσει τους αντιπάλους της. Την ίδια, όμως, ώρα παράγει η ίδια σκάνδαλα, που προσπαθεί να τα κρύψει κάτω από το χαλί, όπως αυτό με τον σερβιτόρο του Μαξίμου, που διαβάζουμε ότι βρίσκεται κάτω από όποια πέτρα οικονομικών συναλλαγών κι αν σηκώσει κανείς, ή με το ανήθικο πάρτι των ΜΚΟ με τα κονδύλια για προσφυγικό».

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι η βαρύτερη κληρονομιά που αφήνει η κυβέρνηση «είναι αυτή στα εθνικά ζητήματα. Εκεί που ανοίξατε πληγές, εγκλωβισμένοι από τις ιδεοληψίες σας. Για να έχουμε σήμερα έναν Ζάεφ να βγάζει γλώσσα στην Ελλάδα, με βάση μια κατάπτυστη συμφωνία που του προσφέρατε στο πιάτο, με ταυτότητα, γλώσσα και ιστορία. Κι έναν Ράμα να ισοπεδώνει τα δικαιώματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου, γιατί γνωρίζει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από την Αθήνα. Κι αντί να πάρετε τα σκληρά μαθήματά σας, μας κουνάτε και το δάκτυλο».

Ο κ. Χαρακόπουλος κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι έχει «ρίξει ένα ασήκωτο φορτίο φόρων στην μεσαία τάξη, στο κεφάλι των υγειών παραγωγικών δυνάμεων που δεν μπορούν να ανασάνουν» και είπε ότι «το πιο σοκαριστικό είναι ο κυνισμός με τον οποίο κυβερνάτε. Εσείς που κάνατε πολιτική με τα μαγκάλια, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τα άτυχα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στην Λάρισα, έχετε μειώσει στο ένα τέταρτο το επίδομα θέρμανσης. Από τα 210 εκ. που έδινε η ανάλγητη, όπως την χαρακτηρίζατε, κυβέρνηση Σαμαρά, εσείς οι κοινωνικά ευαίσθητοι περιορίσατε το επίδομα μόλις στα 60 εκ. Αναρωτηθήκατε πώς βγάζουν τον χειμώνα, πώς τα βγάζουν πέρα στο Λιβάδι Ελασσόνος, αλλά και στα ορεινά του Ολύμπου και του Κισσάβου που χρειάζεται να καίνε για θέρμανση από τον Οκτώβριο έως το Πάσχα».

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/7agCbIFPh0o

Previous ArticleNext Article