Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος: “Έχουμε καλό τιμονιέρη στις φουρτούνες που περνάμε!”

«Η κυβέρνηση κινήθηκε με σοβαρότητα, με σχέδιο και η κρίση αυτή ανέδειξε και την αξία ηγεσίας. Γιατί στα δύσκολα φαίνεται ο καπετάνιος, στη φουρτούνα φαίνεται ο καπετάνιος. Όταν όλα είναι σε έναν αυτόματο πιλότο και δεν έχουμε κρίσεις μπορεί ο καθένας να πει ότι θα σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και να κυβερνήσω. Αλλά όταν έχουμε κλυδωνισμούς, τρικυμίες και φουρτούνες και τέτοιες περάσαμε και περνάμε ακόμη, δεν τις έχουμε αντιμετωπίσει ολοσχερώς, σημαίνει ότι έχουμε καλό τιμονιέρη». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην TRT, στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο.

Σε δυσχερή θέση ο Τσίπρας

Ο Θεσσαλός πολιτικός ερωτηθείς για την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας και η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται σε μια δυσχερή θέση και αυτό καταδεικνύεται σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης. Η αλήθεια που γνωρίζουν οι πολίτες είναι ότι τους τελευταίους τρεις μήνες, η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με μια διπλή κρίση. Μια κρίση στα σύνορα του Έβρου, με την απόπειρα εισβολής δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων παρανόμως στη χώρα μας. Και βρέθηκε, επίσης, αντιμέτωπη και με την υγειονομική κρίση, με την πανδημία αυτή που εμφανίζεται μια φορά κάθε αιώνα -το 1916 διαβάζω, από την ισπανική γρίπη, είχε να ξεσπάσει τέτοια πανδημία στην Ευρώπη και την υφήλιο. Νομίζω ότι με τα μέχρι σήμερα δεδομένα η κυβέρνηση στάθηκε στο ύψος τω περιστάσεων, αντιμετώπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τις δυο αυτές κρίσεις και αυτό αναγνωρίζεται από τους πολίτες. Πρώτο στην προσοχή μας ήταν να σωθούν ζωές και μετά βλέπουμε και τις συνέπειες στην οικονομία. Αλλά και εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και στον τομέα της οικονομίας η κυβέρνηση έκανε το καλύτερο δυνατό. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έπαψαν να εργάζονται πήραν την έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ. Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στηρίχτηκαν. Το λέω αυτό γιατί η αρχή του παντός είναι το ήμισυ. Λοιπόν, το πρώτο μισό βήμα έγινε εν μέσω της υγειονομικής κρίσης».

Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες νέων μνημονίων

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της οικονομίας και του τουρισμού, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του θα παρουσιάσει σημαντικά μέτρα για την οικονομία, για την επανεκκίνηση, το restart, στην οικονομία και για τον τουρισμό. Ήδη, υπήρξε τετραμερείς τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με άλλους 3 βαλκάνιους ηγέτες, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας προκειμένου να αρθούν τα συνοριακά εμπόδια, προκειμένου να έχουμε τουρίστες από τη βαλκανική ενδοχώρα, αλλά και από το Ισραήλ. Και τίθεται και το ζήτημα, αναμφίβολα, σε επίπεδο ΕΕ. Και νομίζω και η παρέμβαση η δική μας -θυμόσαστε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και άλλων 8 πρωθυπουργών και προέδρων της ΕΕ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- για να υπάρξει ένα γενναίο πρόγραμμα στήριξης της επανεκκίνησης της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά την υγειονομική κρίση, φαίνεται ότι φέρνει αποτελέσματα. Είδαμε ότι η εισήγηση Μακρόν και Μέρκελ διαψεύδει τις Κασσάνδρες που μίλαγαν για νέο δανεισμό με νέα μνημόνια. Οδυνηρή γαρ η εμπειρία της χώρας από τη δεκαετή οικονομική κρίση. Η εισήγηση, όπως είδε το φως της δημοσιότητας, μιλάει για ένα γενναίο πακέτο 500 δις ευρώ τα οποία θα δοθούν με τη μορφή οικονομικής στήριξης και όχι με τη μορφή δανείων, τα οποία θα έχουν δεσμεύσεις μνημονιακού τύπου».

Περάσαμε τις εξετάσειςστα σχολεία

Ο κυβερνητικός βουλευτής χαρακτήρισε «υπεύθυνη τη στάση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού των Οικονομικών του Χρήστου Σταικούρα. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα υπάρχει δεύτερο κύμα του ιού, αν θα αναγκαστούμε να λάβουμε και πάλι μέτρα, ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί να έχουμε σε καμία περίπτωση lockdown, να έχουμε και πάλι γενική απαγόρευση. Αλλά ουδείς γνωρίζει τι συνέπειες μπορεί να υπάρχουν στην οικονομία και στο μέλλον. Άρα, καλώς έγινε λελογισμένη χρήση των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας μέχρι τούδε, προκειμένου αν χρειαστεί, αν παραστεί ανάγκη να χρησιμοποιηθούν τότε -αλλά μέχρι τότε θα έχουμε και τα εργαλεία τα ευρωπαϊκά, τα οποία δεν τα είχαμε στην έναρξη της πανδημίας. Θέλω να πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές καλά τα πήγαμε μέχρι τώρα. Νομίζω δώσαμε εξετάσεις, τις περάσαμε. Και τα σχολεία άνοιξαν κανονικά και προσήλθαν και οι μαθητές και έγιναν κανονικά τα μαθήματα. Έχουμε μπροστά μας τις πανελλήνιες εξετάσεις το επόμενο διάστημα. Θέλω να πιστεύω ότι και σε αυτό τον τομέα οι επιδόσεις της κυβέρνησης θα είναι άριστες. Εγώ είμαι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος και πιστεύω εκφράζω έτσι και τον μέσο πολίτη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνούμε».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/yPkIENgxpHs

 

Previous ArticleNext Article