Λάρισα

Μ.Ξηρομερίτης: Έναν πετυχημένο θεσμό γιατί να τον μοιραστείς με τον ανταγωνιστή σου;

Η δημοτική αρχή δυστυχώς για ακόμη μια φορά χειροκροτεί μια προκαθορισμένη ήττα . Δυστυχώς είναι το δεύτερο εγχείρημα με το οποίο η δημοτική αρχή κατά- γράφει την επιπολαιότητα και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την ιστορία και την βαρύτητα του δήμου μας . Μπορεί να επενδύει με ωραία φρασεολογία ,εγκαίνια και τυμπανοκρουσίες  το ΜΝΗΜΟΝΙΟ συνεργασίας με την Ανώνυμη εταιρία HELEXPO  αλλά επί του πρακτέου η δημοτική αρχή καταμαρτυρεί ότι την ιστορική Γεωργοκτηνοτροφική  έκθεση της Λάρισας -που είχε λάβει Πανελλήνιο χαρακτήρα- δεν μπορεί να την στηρίξει παραπέρα και να την πάει ένα βήμα ψηλότερα ! Ευτυχώς λοιπόν που βρέθηκε ο «στρατηγικός» συνεργάτης που ακούει στο όνομα HELEXPO και συμπτωματικά είναι και ανταγωνιστής με την Agrotica  και όχι μόνο.
Έναν πετυχημένο θεσμό γιατί να τον μοιραστείς με τον ανταγωνιστή σου;
Ένα απλό παράδειγμα από τον  όμορο δήμο των Τρικάλων
-.Είναι δυνατόν ποτέ να βάλουν μέσα στην επιτυχία του  Mύλου των Ξωτικών  έναν ανταγωνιστή που κάνει παράλληλα και ανταγωνιστικά project ; H απάντηση είναι ΠΟΤΕ  γιατί είναι στη φιλοσοφία τους να εξελίσσουν τον δήμο τους και πραγματικά να πετυχαίνουν στο Πανελλήνιο .
-Στο  δήμο Λαρισαίων από τον προηγούμενο Μάρτιο  έγινε πρόταση από την HELEXPO  για συνεργασία. Τί πέτυχε λοιπόν ο δήμος Λάρισας  ; Aπλά να πει  ένα ναι στην ιδιωτική  ανώνυμη εταιρία που σίγουρα σκέφτεται και προάγει το δικό της  συμφέρον  πάνω από όλα .
Γιατί δεν μας πρότεινε η HELEXPO ένα project  δικό της  που δεν το έχουμε αυτή τη στιγμή στον Δήμο ή ευρύτερα στη Θεσσαλία  και ήρθε να «καπελώσει» έναν πετυχημένο θεσμό;
Γιατί δεν συνεργαστήκαμε για το φεστιβάλ Πηνειού ή για το Παζάρι της Λάρισας και προστρέξαμε αμέσως να εκχωρήσουμε το «φιλέτο» της Γεωργοκτηνοτροφικής έκθεσης- που οργανώθηκε την περασμένη φορά με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση- μόλις μας το ζήτησε η HELEXPO!
To χειρότερο δε είναι ότι πριν περάσουμε στη συνεργασία αυτή που μακροπρόθεσμα θα αποδυναμώσει τον θεσμό, η δημοτική αρχή δεν έκανε καν τον κόπο να υλοποιήσει ένα master plan ,marketing  σχέδιο επέκτασης του θεσμού  όχι μόνο στο Πανελλήνιο αλλά και στα Βαλκάνια .Αν δεν έχεις αυτά τα εργαλεία αξιολόγησης και εκτίμησης πως να διαπραγματευτής την αξία της περιουσίας που διαχειρίζεσαι!
Μάριος Ξηρομερίτης
Δημοτικός Σύμβουλος Λαρισαίων –ιατρός

Previous ArticleNext Article