Λάρισα

Μπαργιώτας στα Παραπολιτικά FM «Οι απομιμήσεις τελείωσαν»

Στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 FM έδωσε συνέντευξη ο βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Κώστας Μπαργιώτας.  Η συζήτηση αφορούσε τις εκλογές, την Κεντροαριστερά, τα σενάρια περί συνεργασιών και τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού.

Σε σχέση με την Κεντροαριστερά και τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Μπαργιώτας είπε «Γυρίζονταςστις πόλεις και τα χωριά του Ν. Λάρισας ο κόσμοςφαίνεται ότι γυρίζει σταθερά το βλέμμα προς το Κίνημα Αλλαγής, καθώς η διάψευση των προσδοκιών από τον Σύριζα υπήρξε τα τελευταία χρονιά τεράστια, με πολύ απογοητευμένο κόσμο ο οποίος συνειδητοποιεί ότι οι απομιμήσεις έχουν τελειώσει. Θεωρώ πως το Κίνημα Αλλαγής επανέρχεται στο προσκήνιο και θα είναι ο ισχυρός πόλος στον ευρύτερο χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Η χώρα χρειάζεται έναν πραγματικάπροοδευτικό πόλο. Έναν πόλο που δεν μπορεί να είναι αυτός που στεγάζει τους μισούς ΑΝ.ΕΛ.. Χρειάζεται ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και αυτό είναι το ΚίνημαΑλλαγής».

Ερωτηθείς εάν το Κίνημα αλλαγής θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ανέφερε «Δεν θα συμπληρώσουμε αριθμούς.Μπορούμε και θα πορευτούμε αυτόνομα για το καλό του ελληνικού λαού και το καλό της χώρας. Για να συνεργαστούμε πρέπει κυρίως να συμφωνούμε και πρέπει να υπάρξουν πολιτικές εγγυήσεις ότι το αποτέλεσμα που θα παραχθεί από μια συνεργασία θα είναι υπέρ του κράτους».

Τέλος, ο κ. Μπαργιώτας αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής πολιτικής στα αγροτικά θέματα «Ο κάμποςπερνάει μια μεγάλη καμπή αυτή την εποχή, καθώςκάποιες καλλιέργειες έχουν πάψει να είναι αποδοτικές με κύρια το βαμβάκι. Οι πολιτικές του Σύριζα υπήρξανεξοντωτικές τόσο σε ασφαλιστικές εισφορές όσο και στον τρόπο τιμολόγησης των εφοδίων του πετρελαίου. Οι αγρότες πλέον τα τελευταία δυο χρόνια είναι πραγματικά απελπισμένοι. Χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Έχουμε κάνει μια δέσμηπροτάσεων για αυτό, που περιλαμβάνει ενίσχυση των ομάδων παραγωγής με συγκεκριμένα κίνητρα, όπως η μείωση της φορολογίας, η ελάφρυνση του βάρους στα εφόδια, κίνητρα για τους νέους αγρότες, τις νέεςπαραγωγές και καλλιέργειες. Χρειάζονται νέες πολιτικές. Πρέπει να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με τα συγκεκριμένα προβλήματα κάθε κλάδου και κάθε περιοχής με ένα νέο ξεχωριστό τρόπο».

Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό απόσπασμα εδώ:

https://soundcloud.com/kostas-bargiotas/fm-901-22-06-2019

Previous ArticleNext Article