Λάρισα

Μπαργιώτας από Φάρσαλα «Προτεραιότητα η αντιμετώπιση του δημογραφικού»

Με το νέο Δήμαρχο Φαρσάλων, κ. Εσκίογλου, συναντήθηκε ο Κώστας Μπαργιώτας κατά την επίσκεψή του στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων. Η συζήτηση αφορούσε κυρίως τις εκλογές και τοπικά θέματα και εξελίχθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη Νεράιδα, το Σιτόχωρο, τη Βαμβακού, το Μεγάλο Ευύδριο και τη Βασιλή. Η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα θερμή. Οι εκλογές ήταν το κύριο θέμα συζήτησης, ενώ συζητήθηκε και το πρόβλημα της ερήμωσης των χωριών τα τελευταία χρόνια λόγω της δημογραφικής συρρίκνωσης.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Κίνημα Αλλαγής τον τελευταίο χρόνο. Συγκεκριμένα, ανέφερε «Διαχρονικά όλες οι μεγάλες πρωτοβουλίες, από την κατοχύρωση της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων της εργαζόμενης μητέρας έως την ανάπτυξη ολοκληρωμένων δομών για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, αποτέλεσαν πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα χρειάζονται επειγόντως νέες πρωτοβουλίες. Η κρίση, η ανεργία, η μετανάστευση των νέων και η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, λόγω της δημοσιονομικής στενότητας, επιτείνουν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Η Διακομματική Επιτροπή για το Δημογραφικό της Βουλής συστήθηκε μετά από πρωτοβουλία της  Πρόεδρου, της κ. Γεννηματά, και είχα την τύχη να συμμετέχω. Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε πρόταση νόμου με συγκεκριμένα μέτρα, όπως την κατάργηση την εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και 200 ευρώ τον μήνα επί τρία χρόνια, για κάθε παιδί που γεννιέται. Δυστυχώς, οι πολιτικές για το δημογραφικό, για να αποδώσουν προϋποθέτουν σταθερή εφαρμογή με ορίζοντα εικοσαετίας. Η εφαρμογή μιας μακροχρόνιας σταθερής πολιτικής για το δημογραφικό είναι εθνική αναγκαιότητα».

 

Previous ArticleNext Article