Αθλητισμός

Μπέος: «Αν είναι στημένο χειροπέδες και στον Σπανό»

Ο διάλογος του Αχιλλέα Μπέου με τον Γιώργο Σπανό έκλεψε την παράσταση από την χθεσινη ημέρα της δίκης για το «Koriopolis». Ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος είναι κατηγορούμενος για το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος (1-1) το 2011 απευθύνθηκε στον πρόεδρο των Περιστεριωτών λέγοντας του:

«κ. Σπανέ στήσαμε το παιχνίδι;» με τον Γιώργο Σπανό να του απαντά: «Όχι βέβαια».

Στη συνέχεια ο κ. Μπέος ανέφερε: «Το κατηγορητήριο λέει όμως ότι ήταν στημένο. Πώς γίνεται λοιπόν να είμαι εγώ κατηγορούμενος και εσείς όχι; Πώς γίνεται να είμαι εγώ κατηγορούμενος κι εσύ μάρτυρας; Είναι άδικο αυτό! Αφού μαζί το στήσαμε! Πώς γίνονται αυτά; Ελάτε καθίστε εδώ, στο εδώλιο κύριε Σπανέ! Φορέστε χειροπέδες στον κύριο! Δεν γίνονται αυτά! Κάποιοι γελάνε αλλά εγώ πάω κάθε μέρα σπίτι μου και παίρνω χάπια και κλαίω με αυτά που βλέπω! Οι παράγοντες μόνοι τους δεν μπορούν να στήσουν ένα παιχνίδι. Οι παίκτες μόνοι τους μπορούν. Όλοι οι μάρτυρες λένε ότι χωρίς ποδοσφαιριστές δεν στήνεται αγώνας».

Ο Γιώργος Σπανός είχε μιλήσει νωρίτερα και συγκεκριμένα για τρεις αγώνες, το Διαγόρας Ρόδου – Ατρόμητος 0-1, Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος 1-1 και Ιωνικός – Ατρόμητος 0-1 με τον ίδιο να δηλώνει: «Ο Ατρόμητος εκείνη την περίοδο ήταν στην πρώτη κατηγορία ενώ ο Διαγόρας στη 2η και μάλιστα χαμηλά, ήταν απολύτως φυσιολογικό το αποτέλεσμα να κερδίσει ο Ατρόμητος. Τα αποτελέσματα και στο παιχνίδι με τον Ιωνικό και τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν απολύτως φυσιολογικά. Στο παιχνίδι στο Βόλο μάλιστα υπήρχε και αρκετή ένταση και δυστυχώς επεισόδια στις κερκίδες».

Για την γνωριμία του με τον κ. Μπέο και τον κ. Κομπότη είπε ότι «Με τον κ. Μπέο πάντα είχα μια σχέση εκτίμησης και σεβασμού, με τον κ. Κομπότη δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση ενώ τον Τσακογιάννη δεν τον γνωρίζω καθόλου».

Στη συνέχεια ο πρόεδροε του Ατρομήτου στάθηκε στο γεγονός ότι σπηλώνονται άνθρωποι χωρίς να υπάρχουν στοιχεία ενοχής: «Για μένα και επειδή είμαι παθών σε άλλη υπόθεση πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις και όχι να σπιλώνονται άνθρωποι».

Ένας μάρτυρας που εξετάστηκε ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος τόνισε: «Οι διαιτητές δεν μπορούν να έχουν εμπλοκή στο στοιχηματισμό. Με τίποτα!»

Για τις συνομιλίες του με παράγοντες ομάδων-ανάμεσά τους και ο Αχιλλέας Μπέος-δήλωσε: «Οι συνομιλίες μου με προέδρους ομάδων ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο. Κάποιοι με καλούσαν για να διαμαρτυρηθούν. Ο Μπέος μου παραπονέθηκε μετά από ορισμό διαιτητή. Δεν αισθάνθηκα ποτέ φόβο, ούτε ότι με απειλεί ο κ. Μπέος. Ο Μπέος είναι Μπέος αλλά δεν με έχει απειλήσει. Ένα παράλογο αποτέλεσμα δε σημαίνει ότι είναι και στημένος ο αγώνας».

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος μεταξύ της Προέδρου και του κ.Πιλάβιου.

Πρόεδρος: «κ. Πιλάβιε, δεν μας διαφωτίσατε και πολύ. Δεν βοηθήσατε».

Πιλάβιος: «Δεν μου άρεσε αυτό που είπατε. Δηλαδή πρέπει να πω ότι κάποιοι έπαιζαν στοίχημα ή ότι ο Μπέος έκανε το ένα ή το άλλο;»

Πρόεδρος: «Μα πρόεδρος της ΕΠΟ ήσασταν»

Πιλάβιος: «Και τι να κάνω, να μπαίνω στα αποδυτήρια για να δω αν στήνουν το ματς;»

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν δημοσιοποιούσε τους φακέλους της UEFA και οτι τα ΜΜΕ ανέδειξαν την υπόθεση απάντησε: «Αυτό που είπε ο Θωμαΐδης για τους φακέλους, είναι εντελώς ψευδές. Ποιος τα έφερε αυτά στην Ελλάδα;»

Η δίκη για το Koriopolis θα συνεχιστεί την 1η Μαρτίου.
Πηγή: thenewspaper.gr

Previous ArticleNext Article