Ελασσόνα

Μια ξεχωριστή γιορτή στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης για τη λήξη της σχολικής χρονιάς

P6140051

 

Μια ξεχωριστή γιορτή έλαβε μέρος στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης  με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς την Τρίτη 14/6/2016.

Για άλλη μια φορά όλη η τοπική κοινωνία και οι φορείς του τόπου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και αγκάλιασαν την διαφορετικότητα με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 8 το απόγευμα με ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο, από τα παιδιά του σχολείου και με την συμμετοχή όλου του προσωπικού.

Θέμα του θεατρικού ο παλιός Ελληνικός κινηματογράφος.

Στη συνέχεια ακολούθησε μουσική βραδιά με πληθώρα εδεσμάτων που κράτησε μέχρι αργά και έφερε σε επαφή το σχολείο με την τοπική κοινωνία.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή σε όλους.

Η Διευθύντρια του Σχολείου Ευανθία Κεφάλα σε δήλωσή της εξέφρασε της ευχαριστίες της για την ανταπόκριση τον τοπικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής στο κάλεσμά της.

P6140081

«Η ανταπόκριση ήταν πραγματικά συγκινητική και το αγκάλιασμα της διαφορετικότητας, τιμή για όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Τέτοιες εκδηλώσεις ευαισθητοποιούν τους ανθρώπους, τους κάνουν να επανεκτιμούν τις αξίες της ζωής και την ομορφιά όλων αυτών που απλόχερα μας έχουν δοθεί.

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης όπως είναι αυτή που διανύουμε, οφείλουμε να αγκαλιάσουμε ό ένας τον άλλο και να προσφέρουμε απ’το περίσσευμα μας που μπορεί να μην είναι απαραίτητα οικονομικό αλλά παροχή υπηρεσιών ,ψυχική στήριξη, αγάπη, χαρά …

Πρέπει να επανεκτιμούμε πράγματα και καταστάσεις και να αφήνουμε την ομορφιά της κάθε στιγμής να μπαίνει στην ψυχή μας.

Όλοι μας έτσι κι αλλιώς είμαστε διαφορετικοί , αν μάθουμε να αγαπάμε και να σεβόμαστε την διαφορετικότητά του διπλανού μας παραβλέποντας πράγματα που μας ενοχλούν και βάζοντας τα σωστά όρια στις παρεμβάσεις των γύρω στη ζωή μας όλα γίνονται πιο απλά και η ζωή μας πιο χαρούμενη.

Θα θέλαμε και δημόσια  να ευχαριστήσουμε  τον Πολιτιστικό σύλλογο Αραδοσιβίων και  Γαλανόβρυσης, τον Δήμο Ελασσόνας  καθώς και όλους τους κατοίκους και φορείς της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι είναι αρωγοί σε κάθε μας  κάλεσμα».

P6140064

Ενημερωτικά:

Το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης -Δημοτικό και Νηπιαγωγείο -, ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και λειτουργεί από το 2005, στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Γαλανόβρυσης Ελασσόνας. Οι ηλικίες των παιδιών που φιλοξενεί είναι από 4 εως 15 ετών.

Κάθε παιδί,  κάθε μαθητής είναι διαφορετικός. Έχει διαφορετικές ανάγκες και ικανότητες, που καλούμαστε να καλύψουμε και να αναδείξουμε.

Σκοπός του Σχολείου μας είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση των παιδιών με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και η όσο το δυνατόν καλύτερη προσαρμογή τους στο κοινωνικό σύνολο. Κάθε παιδί, κάθε μαθητής είναι διαφορετικός. Έχει διαφορετικές ανάγκες και ικανότητες που καλούμαστε να καλύψουμε αλλά και να αναδείξουμε.

Όραμά μας είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία συνθηκών όπου τα παιδιά μας δεν θα υστερούν σε ευκαιρίες στη ζωή και την εργασία.

P6140085

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο κ. Γιαννούλας Γεώργιος ως εκπρόσωπος του Δήμου Ελασσόνας ,οι κ. Σαχινίδης Κώστας και Παναγιωτίδης Ηλίας πρόεδροι Γαλανόβρυσης και Στεφανόβουνου αντίστοιχα, εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Κατσαντώνη, ο Διευθυντής του ΚΔΑΥ Λάρισας κ. Χουλιαρός Δημήτριος, ο σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αναστάσιος Δαραράς, Ο Γλύπτης κ. Κώστας Γεωργιάδης  ο Διευθυντής του Δ.Α.Δ. κ.Δημήτρης Φωτίου  και άλλοι πολλοί.

P6140069

P6140084

 

Previous ArticleNext Article