Ελασσόνα

Μητροπολίτης Χαρίτων: Να παραμείνουμε ασφαλείς, να είμαστε πιο υπεύθυνοι

Κρατώντας αποστάσεις και εφαρμόζοντας σχολαστικά τα προληπτικά μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας, χωρίς φαινόμενα συνωστισμού επανήλθαν

χθες αρκετοί πιστοί και στους ανοιχτούς ιερούς ναούς της επαρχίας Ελασσόνας.
Στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν μαζί του ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Χρήστος Γεροφάκας και π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Ιάκωβος.
Χαρακτηριστικά τα λόγια του μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα: «Η Εκκλησία ευθυγραμμίστηκε στις επιταγές της Πολιτείας και το έκανε από αγάπη για τον ίδιο τον άνθρωπο. Θέλησε και η Εκκλησία να προστατεύσει το πολύτιμο αγαθό της υγείας των πολιτών. Οι πιστοί μας προσευχήθηκαν για αρκετό καιρό, αλλά και στην περίοδο του Πάσχα, μέσα στους τοίχους των σπιτιών τους. Όλο αυτό το διάστημα λειτουργούσαμε σε άδειους ναούς, αλλά υπήρχε έντονη και συνεχής η πνευματική παρουσία των πιστών. Είναι σημαντικό πως αυτή η θυσία δεν πήγε χαμένη, αφού η Ελλάδα μας έχει λιγότερα κρούσματα και λιγότερα θύματα.

Δοξολογούμε τον Θεό που μας έδωσε δύναμη και υπομονή, ευχαριστούμε τους πιστούς για την κατανόηση και την υπομονή τους. Η Εκκλησία μας προσεύχεται για τους ασθενείς, για τους ιατρούς και νοσηλευτές για το δύσκολο έργο που επιτελούν, προσεύχεται και εύχεται για την ανάπαυση αυτών που έφυγαν από τη ζωή. Θα πρέπει να παραμένουμε ασφαλείς, να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Να προσέχουμε τον εαυτό μας, να είμαστε πιο πολύ υπεύθυνοι».
Και ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων ολοκλήρωσε με νόημα: «Μίλησαν πολλοί όλο αυτό το διάστημα και είπαν διάφορα.

Αλλά δεν ακούσαμε τίποτε για όλους αυτούς που έχασαν την εργασία τους, που έμειναν άνεργοι, που έχασαν τις δουλειές τους. Περίσσεψε η υποκρισία στις ημέρες μας. Όλα αυτά που ακούσαμε όλες αυτές τις ημέρες, τα προσπεράσαμε, ή καλύτερα τα αγνοήσαμε.

Κάποιοι ίσως από άγνοια, από εμπάθεια καταφέρθηκαν κατά της Θείας Κοινωνίας, που είναι ο πυρήνας της Εκκλησίας μας. Όλους αυτούς τους συγχωρούμε και τους παρακαλούμε να επιστρέψουν στη Μητέρα τους. Μετά από δύο μήνες εγκλεισμού και αποχής, σας καλωσορίζω στην Εκκλησία, ευχόμενος να συνεχίσετε να είστε προσεκτικοί και ασφαλείς».
Σημειώνεται ότι στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε λιτά το Μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, που «εκοιμήθη» πριν 6 χρόνια, στις 16 Μαΐου του 2014.
Στη χθεσινή επαναλειτουργία των εκκλησιών στην Ελασσόνα, έδωσαν το «παρών» η πρ. αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας – πρ. έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλίας Δημήτρης Παπαδημόπουλος.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article