Λάρισα

Με τους μαθητές της Β’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Γιάννουλης στη Βουλή ο Χ. Κέλλας

Τους μαθητές της Β’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Γιάννουλης υποδέχθηκε στη Βουλή ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού καλωσόρισε τους μαθητές και τους συνοδούς τους, εκπαιδευτικούς κκ Σταύρο Θεοδοσίου, Ζωή Κολτσίδα, Βασιλική Γεωργούλα και Ιωάννα Λιάπη, συνομίλησε μαζί τους, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής περιήγησης, σημειώνοντας:

«Επισκέπτεστε τη Βουλή σε μία στιγμή που είναι εξαιρετικά σημαντική για την Πατρίδα μας, αφού σε λίγες ώρες οι κυβερνώντες θα ψηφίσουν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Πρόκειται για ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα, για το οποίο θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε άμεσα, παρακολουθώντας τις ομιλίες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και των εισηγητών των κομμάτων.

Όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για το Έθνος λαμβάνονται από τη Βουλή, η οποία συνιστά πυλώνα για τη Δημοκρατία μας. Η νέα γενιά οφείλει να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να ενδιαφέρεται για την πολιτική και να εξοικειώνεται με τα κοινά, αφού θα κληθείτε στο μέλλον να συνδιαμορφώσετε τις τύχες της χώρας».

Περαιτέρω, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ αναφέρθηκε στη λυκειακή εκπαίδευση και τη συμβολή της στην εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια, αναφέροντας:

«Το Λύκειο αποτελεί το προπαρασκευαστικό στάδιο για την ενηλικίωσή σας και την πλήρη ένταξη στον κοινωνικό ιστό, ενώ συγχρόνως είναι η γέφυρα που συνδέει τη Δευτεροβάθμια με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι Καθηγητές σας, εκτός από τις γνώσεις που σας προσφέρουν, συμβάλλουν στην καθοδήγησή σας, σε σχέση με τη μετέπειτα πορεία που καλείστε να επιλέξετε.

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται τεκτονικές αλλαγές, τόσο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και στο εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα. Τα προγράμματα σπουδών αναθεωρούνται και τα Πανεπιστήμια αλλάζουν, χωρίς να υπάρχει συντεταγμένο σχέδιο και δίχως να πληρούνται αξιολογικές προϋποθέσεις. Το γεγονός αυτό βάζει σε ιδιαίτερη δοκιμασία, τόσο εσάς, όσο και τις οικογένειές σας που αγωνίζονται και αγωνιούν για το μέλλον σας.

Παρόλα αυτά, είστε σε μία φάση της ζωής σας, που διαθέτετε την ωριμότητα, προκειμένου να αποφασίσετε για το επόμενο βήμα επιλέγοντας την είσοδό σας στο Πανεπιστήμιο είτε παρακολουθώντας άλλα προγράμματα σπουδών μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Εγώ και οι συνάδελφοί μου, που είμαστε υπεύθυνοι στη Νέα Δημοκρατία για τα θέματα Παιδείας, έχουμε αναπτύξει συγκεκριμένο σχέδιο, που θα επιτρέπει στους μαθητές να αναδεικνύουν τις δεξιότητές τους και να επιβραβεύονται για την απόδοσή τους. Πρόκειται για ένα νέο εκπαιδευτικό σύστημα ανοιχτών οριζόντων, που έχει στον πυρήνα του τη γνώση και τη διασύνδεσή της με τα επαγγελματικά δικαιώματα και την αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης».

Τέλος, ο κ. Κέλλας έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των μαθητών, ώστε να τους ενημερώσει γενικότερα για τη λειτουργία της Βουλής, και ακολούθησε η προβολή οπτικοακουστικού υλικού καθώς και η προβλεπόμενη ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο του κτηρίου.

Previous ArticleNext Article