Ελασσόνα

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης ο Θανάσης Παιδής για τη δικαίωση των θυμάτων του Δομένικου

Σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα βρίσκεται συνεχώς ο Θανάσης Παιδής, ώστε να δοθεί η οφειλόμενη δικαίωση στα θύματα του Ολοκαυτώματος που σημάδεψε ανεξίτηλα το μαρτυρικό Δομένικο Ελασσόνας.

Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δομένικου ο κ. Παιδής παραμένει σταθερά στο πλευρό του Συλλόγου από την πρώτη στιγμή.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Κώστα Τσιάρα στη Λάρισα ο Θανάσης Παιδής είχε συνομιλία μαζί του, όπου ο υπουργός Δικαιοσύνης τον διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο εξετάζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας επισήμανε πως αντιλαμβάνεται τις πολυεπίπεδες όψεις του όλου ζητήματος, ενώ έχει την πρόθεση  να εξαντλήσει κάθε δυνατό τρόπο ώστε να έρθει η δικαίωση για τις οικογένειες που είχαν θύματα στο Ολοκαύτωμα του Δομένικου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεπεραστούν σημαντικά τεχνικά ζητήματα που άπτονται και αλλαγής της νομοθεσίας.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής: «Για όλους εμάς που έχουμε ακατάλυτους δεσμούς με τη θυσία μελών των οικογενειών μας που ήταν θύματα κατά το Ολοκαύτωμα στο μαρτυρικό Δομένικο Ελασσόνας αποτελεί χρέος τιμής και στόχο ζωής να έρθει η δικαίωση γι’ αυτούς που χάθηκαν στις 16 Φεβρουαρίου 1943. Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 77 χρόνια από τη θυσία περισσότερων από 140 πατριωτών που έπεσαν από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής και πότισαν με το αίμα τους το δέντρο των συλλογικών αγώνων του Έθνους μας. Εμείς οφείλουμε να παλεύουμε – προς κάθε κατεύθυνση – ώστε να έρθει επιτέλους η ώρα της δικαίωσης αυτής της θυσίας» τόνισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Previous ArticleNext Article