Λάρισα

Με τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής συναντήθηκε ο Θ. Σαρατζιώτης

 

Εφ’όλης της ύλης εποικοδομητικές συναντήσεις ξεκίνησε ο Τομεάρχης Υγείας και μέλος του Μητρώου Στελεχών της  Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Β.Σαρατζιώτης.

Ο κ. Σαρατζιώτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής και καθηγητή της Αγγειοχειρουργικής κλινικής κ. Αθανάσιο Γιαννούκα και συζήτησαν θέματα εφ’ όλης της ύλης, αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς  θέτοντας στο τραπέζι σημαντικά ζητήματα του τομέα υγείας που αφορούν την πόλη της Λάρισας αλλά του νομού γενικότερα.

Είναι βέβαιο ότι οι εποικοδομητικές συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων και προτάσεων  όταν γίνονται με κοινό γνώμονα το καλό όλων, μακριά από παλαιοκομματικές ιδεοληψίες και συμφέροντα, φέρουν θετικά αποτελέσματα. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να ακολουθήσουμε τη σύγχρονη Ευρώπη της προόδου, του εκσυγχρονισμού και της ευημερίας. Θα πρέπει να δοθούν πραγματικά κίνητρα στους λειτουργούς της υγείας που πραγματικά καταθέτουν κάθε μέρα σώμα και ψυχή.

Τα Νοσοκομεία της πόλης θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν πραγματικά και να λειτουργούν ως πρότυπα Νοσοκομεία με όποια μορφή συνεργασίας. Επιβάλλεται η άμεση δομική αλλά ιατροτεχνολογική αναβάθμιση του Κουτλιμπάνειου & Τριανταφύλλειου Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας,  με ριζικές αλλαγές, δίνοντας στους ασθενείς αλλά και στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου τις ίδιες δυνατότητες με ένα σύγχρονο Νοσοκομείο.

Είναι αδιανόητο να ακολουθείται ιατρική του 2018 σε κτίριο του 1889. Είναι αδιανόητο 30-40 χειρουργημένοι ασθενείς να μοιράζονται μια με δύο κοινές τουαλέτες.  Σε αυτή την κατεύθυνση, ίσως θα ήταν εξαιρετικά σημαντική και η συμβολή του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας για ανάπτυξη τμημάτων. Φοιτητές της ιατρικής θα μπορούσαν να  εξασκηθούν, όπως και κατά την ίδρυση της Ιατρικής σχολής, σε πιστοποιημένες κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου. Όχι μόνο δεν θεωρούμε σωστό να αποδυναμωθεί το Γενικό Νοσοκομείο αλλά προτείνουμε να ακολουθήσει μια παράλληλη πορεία της πραγματικής Ναυαρχίδας της 5ης Δ.Υ.Π.Ε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που με τα χρόνια κινδυνεύει και αυτό να έχει την τύχη του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης.

Κίνητρα θα πρέπει να δοθούν και στους νέους γιατρούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα που σε λίγους μήνες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε, μιας και βρισκόμαστε σε πραγματική έλλειψη. Και τα κίνητρα θα πρέπει να είναι πραγματικά και όχι απαξιωτικά, όπως αυτά που προσπαθεί να προωθήσει η πολιτική υγείας της κυβέρνησης με τον οικογενειακό ιατρό, θέλοντας να δημιουργήσει ιατρούς εργάτες της πενταροδεκάρας.

Χιλιάδες  νέοι ιατροί της χώρας,  αγωνιούν για το μέλλον των οικογενειών τους. Περίπου 15.000 ιατροί μετανάστευσαν την τελευταία δεκαετία, μη βλέποντας το δρόμο της επιστροφής.

Οι δυνατότητες της πόλης της Λάρισας και του νομού γενικότερα είναι πραγματικά τεράστιες. Χρειαζόμαστε συνεργασίες, χρειαζόμαστε συναίνεση, χρειαζόμαστε ικανούς ανθρώπους , χρειαζόμαστε ιδέες .

Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συνεργικά, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των γιατρών, των ασθενών, των πολιτών.

 

ΣΑΡΑΤΖΙΩΤΗΣ Β ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Previous ArticleNext Article