Ελασσόνα

Με τιμές γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τσαριτσάνη

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και εφέτος η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τσαριτσάνη, η οποία συνδυάζεται κάθε χρόνο με το μνημόσυνο του άξιου τέκνου της κωμόπολης και υπέρμαχου της ορθοδοξίας Κωνσταντίνου Οικονόμου του “εξ Οικονόμων”.
Στις εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χθες το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε Μέγας Εσπερινός και σήμερα το πρωί την Κυριακή της Ορθοδοξίας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, προϊστάμενος του ιερού ναού, Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, με αρκετούς κληρικούς καθώς και οι ιερείς της κωμόπολης πατέρες Αλέξανδρος Νεζεργιώτης και Γεώργιος Κοντοτάσιος και Ευστάθιος Πετρίδης.
Σε περίοπτη θέση στο ναό υπήρχαν η Δεσποτική Μήτρα και τα ιερά Άμφια του Κωνσταντίνου Οικονόμου, που φυλάσσονται μέχρι σήμερα σε ειδικό χώρο.
Στις εκδηλώσεις της ιστορικής Τσαριτσάνης παραβρέθηκαν:
Οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλου, Χρήστος Κέλλας και Κατσιαντώνης Γεώργιος, ο Περιφερειάρχης Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Αντιπεριφεριαρχης Λάρισας κ. Παπαδημόπουλος, η πρώην Έπαρχος Ελασσόνας και πρώην Αντιπερειάρχης κ. Μαμάρα, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής, η πολιτευτής της Ν.Δ. Στέλλα Μπίζιου,  ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου και όσους ακόμη μπόρεσα να γνωρίσω, η Δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα, ο Αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Ιωάννης Σκριάπας, η αντιδήμαρχος Αλεξ. Τσιαντέ –
Κοντοχρήστου, Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Λάρισας Πύραρχος Ζήσης Μπρουζας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής
Ελασσόνας κ. Ελευθέριος Μουλτσιάς.
Ο πρώην Διοικητής της 1ης Στρατιάς
κ. Δημόκριτος Ζερβάκης
Ο Διοικητής του Α. Τ. Ελασσόνας κ. Αντώνιος Θώμος. Οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι κ. Καραγιάννης Κωνσταντίνος ο κ. Γκατζιούρας Αναστάσιος, η κ. Τσιαντέ Αλέκα, η κ.Φρόσω Καρκαβανίδη Σκρέτα , κ. Μαρία Βίτκου Πάσχου κ. Λάζος Χατζηαθανασίου κ. Αντωνούλης Χρήστος , κ. Νιώτα Χριστίνα Σαμώτα.
Ο κ.Τόλιος Ιωάννης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΔΡΑ Α.Τ.Ε. και σύμβουλος του επιμελητήριο Λάρισας.
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στις επερχόμενες εκλογές κ. Νίκος Γάτσας, “Ολύμπου Πολιτεία – Πύλη Ανάπτυξης”,
και ο κ. Δημήτρης Καρανίκας, “Δύναμη Ανατροπής και Ευθύνης”.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης κ. Αχιλλέας Μητσιμπόνας.
Η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη.
Ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Τσαριτσάνης κ. Νταγιάκης Αθανάσιος και η κ. Χρύσα Καπετάνιου, του Γυμνασίου και των Λυκειακων Τάξεων Τσαριτσάνης,
Την ομιλία για την ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Οικονόμου έκανε η κ. Μαρία Βίτκου Πάσχου.
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και του μνημόσυνου που τελέστηκε υπέρ ανάπαυσης της ψυχής του Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων, στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση των επισήμων και του κοινού στο ιστορικό Γυμνάσιο της κωμόπολής που φέρει την ονομασία ‘’ Οικονόμειος Σχολή’’ και οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην πλατεία του χωριού μας, όπου πραγματοποιήθηκαν χοροί της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, από χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης, του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.
Τέλος στις 5 το απόγευμα μαζί με αρκετούς κληρικούς της Μητρόπολης Ελασσόνας και πλήθος πιστών θα υποδεχθούμε στην εκκλησία της Παναγίας, την εικόνα της Παναγίας που θα την φέρουν πεζή από την Ελασσόνα και στη συνέχεια θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

*Βαγγέλης Σαπουνάς

 

Previous ArticleNext Article