Λάρισα

Με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ στη Λάρισα με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες  η εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ προχθές το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Κτιρίου Κατσίγρα.
Η εκδήλωση περιλάμβανε την παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο «Δικτατορία 1967-1974. Κείμενα και Ντοκουμέντα», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Την εκδήλωση άνοιξε ο Θανάσης Μπιζαϊντές, γραμματέας της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε πλούσια συζήτηση. Στο χώρο λειτούργησε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» όπου διατίθετο το βιβλίο «Δικτατορία 1967-1974. Κείμενα και Ντοκουμέντα».

aleka2

Στο πλαίσιο της ομιλίας  η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στους παράγοντες που οδήγησαν σε στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα, το συσχετισμό της με το φασισμό του μεσοπολέμου, τις σχέσεις της χούντας με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΟΚ, τη στάση των αστικών κομμάτων, αλλά και τη στάση του ΚΚΕ στον αντιδικτατορικό αγώνα και την ιστορική σημασία της 12ης ολομέλειας και την πορεία του κόμματος μετά από αυτή. Υπήρξε προφανής στόχος να εμφανισθεί η δικτατορία ως παρά φύση εξέλιξη του αστικού πολιτικού συστήματος, ενώ έκδηλη είναι και η σκοπιμότητα να περιβληθούν με λήθη η ΕΡΕ και η ΕΚ, που αποτέλεσαν τους στυλοβάτες του προδικτατορικού πολιτικού συστήματος, για να ακολουθήσει η εύκολη επικράτηση της χούντας χωρίς λαϊκή αντίσταση», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Α. Παπαρήγα. Η δικτατορία στηρίχτηκε από όλα τα τμήματα του κεφαλαίου που ήταν υπέρ της σύνδεσης Ελλάδας – ΕΟΚ, ενώ το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που δεν ανέθετε την ανατροπή της χούντας στον ευρωπαϊκό ή αμερικανονατοικό ιμπεριαλιστικό παράγοντα, ρίχνοντας το κύριο βάρος μέσα στην Ελλάδα με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς και τα πανεπιστήμια αλλά και αναπτύσσοντας διεθνές κίνημα αλληλεγγύης», ανέφερε η κ. Παπαρήγα. Σημειώνεται πως στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής όπου και πωλούνταν το βιβλίο «Δικτατορία 1967-1974», που επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

Previous ArticleNext Article