Λάρισα

Με επιτυχία η εκδήλωση αφιερωμένη στο 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αφιερωμένη στο 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ, από τις Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Φλεβάρη, στο κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Κώστας Κουρελάς, γραμματέας του ΤΣ ΑΕΙ – ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ. Στη συνέχεια ακολούθησαν βραβεύσεις των Οργανώσεων Βάσης που βγήκαν πρώτες στη στρατολογία και την Οικονομική Εξόρμηση. Συγκεκριμένα, στις στρατολογίες, η ΟΒ Ελασσόνας της ΤΟ Λάρισας και η ΟΒ ΣΔΟ του ΤΣ ΑΕΙ – ΤΕΙ, ενώ στην Οικονομική Εξόρμηση η ΟΒ ΕΠΑΛ της ΤΟ Λάρισας και η ΟΒ ΣΔΟ του ΤΣ ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του ΚΣ και Γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Μετά την ομιλία ακολούθησε αφιέρωμα με τίτλο: «Η τέχνη στα χρόνια ίδρυσης της ΚΝΕ». Η εκδήλωση έκλεισε με τον ύμνο της ΚΝΕ.

Στην ομιλία του, ο Θ. Κωτσαντής, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι: «Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ υποδεχόμαστε με αισιοδοξία το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ, που πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Στις Θέσεις του ΚΣ κάθε νέος που σκέφτεται ότι “κάτι πρέπει να γίνει”, κάθε νέος που προβληματίζεται και δεν συμβιβάζεται με τη χαμοζωή, κάθε νέος που συμμετέχει στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή, μπορεί να μας γνωρίσει καλύτερα….

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους περίπου 500.000 νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και τους λέμε ότι: Το τι θα επιλέξουν θα το βρουν μπροστά τους στην καθημερινή προσπάθεια να τα βγάλουν πέρα, να μορφωθούν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους βάζει η αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών, όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί, θα είναι δεσμευμένη να υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια.

Για αυτό και η ψήφος τους να μην είναι “μια από τα ίδια”, αλλά να γίνει επένδυση στον αγώνα για τη ζωή και το μέλλον που έχουμε ανάγκη. Αυτό σηματοδοτεί η ενίσχυση του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που θα πρωτοστατήσει στη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, στην αποκάλυψη των αστικών κομμάτων, στην προώθηση των λαϊκών αιτημάτων και αναγκών με προτάσεις, σχέδια νόμου και Ερωτήσεις στη Βουλή, κύρια όμως μέσα στα συνδικάτα, τους συλλόγους, τις γειτονιές στην ανάπτυξη της μαζικής λαϊκής δράσης.

Κόντρα στα κάλπικα διλήμματα και το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, οι νέοι άνθρωποι κάνουμε κριτήριο όλη μας τη ζωή. Το βασικό ερώτημα όλων των άλλων κομμάτων είναι το ποιος θα καταφέρει να κλέψει τη λαϊκή ψήφο, να κάνει το λαό συνένοχο στην πολιτική που όλοι τους, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, αλλά και τα μικρότερα κόμματα, συμφωνούν.

Για αυτό πιστεύουμε ότι αποτελεί πρόκληση για τη νεολαία η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανιστεί σαν προοδευτική δύναμη, σαν φίλος και συμπαραστάτης των νέων εργαζομένων, των μαθητών, των φοιτητών.

Έφτασε στο σημείο να βαφτίζει “αντιιμπεριαλιστική” τη Συμφωνία των Πρεσπών, που έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ, της ΕΕ και υπογράφηκε για να μπει ο γειτονικός λαός στη φυλακή του ΝΑΤΟ.

Το παραμύθι της δήθεν “δίκαιης ανάπτυξης” που θα επουλώσει τις πληγές, η έξοδος από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, η αποκατάσταση των αδικιών είναι μία μεγάλη κοροϊδία και μπορούν να το κρίνουν από την ίδια τους την πείρα οι νέοι.

Είναι η πείρα των σπουδαστών του ΤΕΙ, που έκαναν ένα μεγάλο αγώνα διεκδικώντας την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους, κόντρα στο κοινό μπλοκ κυβέρνησης, ΝΔ, δημοτικών και περιφερειακών αρχών, που αντιμετωπίζουν τους σπουδαστές σαν πελάτες ακριβών γνώσεων και αυριανούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Είναι η πείρα των μαθητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους της χώρας και στη Λάρισα τον Οκτώβρη, φωνάζοντας για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.

Είναι η πείρα των νέων αγροτών που παλεύουν στα μπλόκα για να ζήσουν στη γη των πατεράδων τους και βλέπουν τις τράπεζες και τους εμποροβιομήχανους να τους βάζουν “τη θηλιά στο λαιμό”, τις κυβερνήσεις να τους ληστεύουν με τους φόρους, τα χαράτσια.

Είναι η πείρα των νέων εργαζομένων από την άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, την εκτίναξη της “ευελιξίας”, του μοιράσματος μιας θέσης δουλειάς στα δύο και στα τρία, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Για αυτό το ΚΚΕ και η ΚΝΕ λέμε να μην ψάχνει να βρει ο λαός και η νεολαία διαφορές, να κάνει τώρα την πραγματική διαφορά, με δυνατό ΚΚΕ. Σήμερα προοδευτικό είναι η ψήφος κάθε νέου να συμβαδίσει με τις ανάγκες και τα όνειρά του».

 

Previous ArticleNext Article