Ελασσόνα

Με εκδηλώσεις τιμά η Τσαριτσάνη τον Κων. Οικονόμο

Η ιστορική κωμόπολη της Τσαριτσάνης και ο Δήμος Ελασσόνας τιμούν την Κυριακή της Ορθοδοξίας 25 Φεβρουαρίου το μεγάλο Διδάσκαλο του Γένους Κωνσταντίνο Οικονόμο τον εξ Οικονόμων, με σειρά πανηγυρικών εκδηλώσεων μνήμης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

-7.30 π.μ.: Όρθρος – Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσαριτσάνης.

-10.15 π.μ.: Πέρας προσέλευσης επισήμων.

-10.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Θα ακολουθήσει ομιλία για την προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων και του επισκόπου των Ρωγών Ιωσήφ από τον ιστορικό – ερευνητή – εκδότη του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» κ. Κωνσταντίνο Σπανό.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του επισκόπου των Ρωγών Ιωσήφ, στον προαύλειο χώρο του ιερού ναού.

-11.45 π.μ.: Δεξίωση για το κοινό στην «Οικονόμειο Σχολή».

-12.15 μ.: Παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία της κωμόπολης από τον Σύλλογο Γυναικών Τσαριτσάνης, συνοδεία χορευτικών τμημάτων.

Στις εκδηλώσεις της Κυριακής συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ελασσόνας, η Δημοτική Κοινότητα Τσαριτσάνης, ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, ο Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Τσαριτσάνης.

Previous ArticleNext Article