Λάρισα

Με αυταπάτες και πόνο ψυχής η χώρα δεν κυβερνάται…

«Ενάμισης χρόνος πέρασε, για να καταλάβετε ότι η κατάργηση του μνημονίου, το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, όλα αυτά για τα οποία δήθεν “αγωνιζόσασταν” αυτά τα χρόνια, ήταν αυταπάτη!!!

Και γι’ αυτό, περικόψατε τις συντάξεις κατά 6%, μειώσατε το ΕΚΑΣ, μειώσατε τις επικουρικές κατά 50%, κόβετε ξανά τις κύριες, ξανακόβετε τις επικουρικές, βάλατε προς πώληση ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Μετρό και τώρα που τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι τραγικά για σας, προσπαθείτε να ελέγξετε και την ενημέρωση.

Μόλις, μάλιστα, αντιληφθήκατε ότι κινδυνεύει ο νόμος Παπά να κριθεί αντισυνταγματικός, αποσύρατε την τροπολογία, και θυμηθήκατε δήθεν το ΕΣΡ. Και χθες βράδυ τρέχατε στα “βοθροκάναλα”, όπως τα χαρακτηρίζατε… Ο κ. Τζανακόπουλος στον ΑΝΤ1, ο κ. Παπάς στο ΣΚΑΙ. Και ακούγοντας τον κ. Παπά να λέει ότι αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, θα επιστραφούν τα 70 εκ. €, σκεφτόμουν… Τι θα γίνει με τα χιλιάδες παιδάκια των βρεφονηπιακών σταθμών, με το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία που θα διορίζονταν, δήθεν, με αυτά τα χρήματα;

Δυστυχώς για όλους τους Έλληνες η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και στην οικονομία και στην υγεία και στην παιδεία. Και το ξέρετε. Όσο νωρίτερα λοιπόν εγκαταλείψετε την εξουσία τόσο το καλύτερο για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Εξ άλλου αργείτε χαρακτηριστικά, για να καταλάβετε τις αυταπάτες σας». Με τα λόγια αυτά, ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, τοποθετήθηκε στην συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στη βουλή, μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία».

Στη συνέχεια, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση, που επικρατεί στο χώρο της υγείας, τόνισε.

«Ό, τι κάνετε, το κάνετε χωρίς σχέδιο, υπό πίεση, από εξαναγκασμό, με πόνο ψυχής, από ιδεοληψία!! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όλοι οι χειρισμοί του κ. Πολάκη κρίθηκαν παράνομοι. 850 εργαζόμενοι σε ΚΕΕΛΠΝΟ κ ΜΕΘ μένουν απλήρωτοι με δικιά σας υπαιτιότητα. Θρηνήσαμε 200 θύματα τον περασμένο χειμώνα, οι κενές θέσεις κατά 50% στις ΜΕΘ παραμένουν, και έρχεται πάλι χειμώνας. Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, ασθενοφόρα με πάνω από 1 εκ. χλμ, στην Αττική, από τα 120 μόνο τα 60 είναι σε κυκλοφορία, και από το διαγωνισμό του ΕΣΠΑ το 2012, πήρατε μόνο τα 90, τα άλλα 96 χάθηκαν!!

Το ΕΚΑΒ από το 1999 είχε προμηθευθεί 5 ελικόπτερα. Το τελευταίο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, καθηλώθηκε το Σεπτέμβριο του 2015. Ο κ. Πολάκης υποσχέθηκε από πέρυσι άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για αγορά νέων ασθενοφόρων από τις Περιφέρειες μέσω ΕΣΠΑ. Τι έκανε; Τίποτα! Ούτε καν ανακατανομή από περιοχές που πλεονάζουν ασθενοφόρα, προς περιοχές που παρουσιάζουν ελλείψεις.

Και ταυτόχρονα κατηγορείτε τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ότι ψεύδονται, όταν σε πολλές περιπτώσεις στα πλαίσια του καθήκοντος διακινδυνεύουν και τη ζωή τους. Γνωρίζετε το περιστατικό την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διασώστες του ΕΚΑΒ στα πλαίσια υπηρεσίας, βρέθηκαν νοσηλευόμενοι στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Ο κ. Πολάκης είχε υποσχεθεί να επιλύσει τα προβλήματα του Τμήματος Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ και τι τελικά έκανε;;; Σύμβαση με αεροπορικές εταιρίες για αεροδιακομιδές ασθενών!!! Αυτό εννοούσατε κύριε Υπουργέ;».

Τέλος, ο κ. Κέλλας, αναφερόμενος στις ληξιπρόθεσμες    οφειλές του ΕΟΠΥΥ, σχολίασε. «Με το Άρθρο 53, έρχεστε σήμερα να ρυθμίσετε  τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ και καλά κάνετε. Βέβαια δεν το κάνετε επειδή το πιστεύετε, αλλά υπό την πίεση της Τρόικας, – που έβαλε ως προϋπόθεση για να πάρετε την υποδόση των 1,7 δις €, να πληρωθούν  οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο χώρο της υγείας -, γι’ αυτό και το φέρνετε τελευταία στιγμή».

«Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί… Με “αυταπάτες”, ψέματα και “πόνο ψυχής”, η χώρα δεν κυβερνάται, αλλά σέρνεται…», σχολίασε χαρακτηριστικά, ο Λαρισαίος πολιτικός.

 

Previous ArticleNext Article