Αθλητισμός

Μεγάλη νίκη της ΑΕΛ με 1-0 επί του Ολυμπιακού

Η Λάρισα έκανε την έκπληξη της 5ης αγωνιστικής, επικρατώντας του Ολυμπιακού 1-0 με τέρμα του Γκόλια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με την μπάλα να έχει κοντράρει στον Μιλιβόγεβιτς στο σουτ του παίκτη των γηπεδούχων. Για τους «βυσσινί» ήταν η πρώτη νίκη στη Super League, για τους «ερυθρόλευκους» η πρώτη απώλεια βαθμών.

Η πειραϊκή ομάδα έκανε κακό παιχνίδι, πληρώνοντας και τις επιλογές του προπονητή της, καθώς οι αλλαγές του Πάουλο Μπέντο μάλλον την αποσυντόνισαν παρά τη βοήθησαν. Ο Πορτογάλος παράταξε για πρώτη φορά αρχικό σχήμα με σχηματισμό 4-4-2, με τον Καρντόσο να μη βοηθά ούτε κατ΄ ελάχιστο, άφησε εκτός παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν, όπως οι Φορτούνης (μπήκε αλλαγή) και Μάριν, ενώ και οι αλλαγές του δεν βοήθησαν την ομάδα του να γίνει πιο επιθετική στο κυνήγι του γκολ.

Το 3-5-2 των γηπεδούχων «μπλόκαρε» τον Ολυμπιακό και δεν του επέτρεψε να λειτουργήσει αποτελεσματικά, με τον Μπέντο να επιμένει στο δικό του σύστημα αν και έβλεπε ότι το παιχνίδι, που ήταν δυνατό αλλά όχι σκληρό, δεν του «πηγαίνει». Οι φάσεις ήταν λιγοστές στις δύο εστίες. Στο 6ο λεπτό ο Ντοντό γύρισε στον Ναζλίδη που δεν μπόρεσε να κάνει κοντρόλ και δύο λεπτά αργότερα ο Καπίνο επενέβη στο σουτ του Ρέντζα από τα 35 μέτρα.

Στο 20΄ ο Καμπιάσο με σωτήριο τάκλιν σταμάτησε το σουτ του Αναστασόπουλου, ενώ στο 19΄ ο Ξενοδόχοφ σταμάτησε τον Ιντέγε και στο 37΄ απέκρουσε σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς. Με ευκαιρία της Λάρισας ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 48΄ από κεφαλιά του Φατιόν η μπάλα έκανε «καραμπόλα» στον Φάρκας αλλά κατέληξε στην αγκαλιά του Καπίνο και δύο λεπτά αργότερα ο Ξενοδόχοφ παραλίγο να αιφνιδιαστεί βλέποντας την μπάλα να αναπηδά στο έδαφος, αλλά πρόλαβε να πετάξει την μπάλα κόρνερ.

Στο 80΄ ο Καπίνο απέκρουσε την κεφαλιά του Ναζλίδη και στο 82΄ ο τερματοφύλακας των «βυσσινί» έκανε το ίδιο σε «πονηρά» εκτελεσμένο φάουλ του Φορτούνη, για να κριθεί το παιχνίδι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, σε φάση που ξεκίνησε από πλάγιο άουτ! Το εκτέλεσε δυνατά ο Κόντορ στέλνοντας την μπάλα στην περιοχή, ο Μάρτινς δεν κατόρθωσε να διώξει μακριά, τρεις παίκτες του Ολυμπιακού έμειναν να κοιτούν την μπάλα χωρίς να πάει κανένας σε αυτή και ο Γκόλιας σούταρε, αλλά άσχημα. Η μπάλα φαινόταν να έχει πάρει πορεία άουτ, αλλά η παρεμβολή του Μιλιβόγεβιτς την έστειλε στα δίχτυα του Καπίνο, γράφοντας την ιστορία αυτού του αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωάννης Παπαδόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιοβάνοβιτς, Αβραάμ, Φάρκας – Σεμπά, Φιγκέιρας, Μιλιβόγεβιτς

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος (74΄ Λαμπρόπουλος), Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό (81΄ Βαρέλα), Αβραάμ (88΄ Ντέλετις).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Τσιμίκας (63΄ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (76΄ Μάρτινς), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε, Καρντόσο (62΄ Πασιένσια).

1

Previous ArticleNext Article