Λάρισα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ

 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ της ΝΔ στην Θεσσαλία, τόσο από πλευράς συμμετοχής, όσο και από πλευράς οργάνωσης, που διεξήχθη στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου 2017, με τη μέριμνα της οργάνωσης να έχει αναλάβει η ΝΟΔΕ Λάρισας, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες 3 ΝΟΔΕ της Θεσσαλίας και συμμετείχαν συνολικά 80 Στελέχη της ΝΔ, από τους 4 νομούς.

Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και την ευθύνη της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών, είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον και να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 5 Κύκλοι της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λαμία, Πάτρα και η Λάρισα αποτέλεσε τον 6ο Κύκλο. Η επιλογή των συμμετεχόντων έγινε κατά σειρά προτεραιότητας ,από την αντίστοιχη Γραμματεία στην Αθήνα και σύντομα θα πραγματοποιηθεί και 2ος Κύκλος στη Θεσσαλία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν και στελέχη τα οποία δε συμμετείχαν σε αυτό τον κύκλο, λόγω της πληθώρας των αιτήσεων.

Οι εισηγητές της Πολιτικής Ακαδημίας, οι οποίοι είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο της Στρατηγικής και Επικοινωνίας, στην Οικονομία, στο Διεθνές Δίκαιο, στον Πρωτογενή Τομέα, που πήραν το λόγο με τη σειρά, καθώς και τα θέματα που ανέπτυξαν ήταν:

  1. ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών, Cardiff University, με θέμα: «Η Ελληνική Κρίση και Οδικός Άξονας Εξόδου από τη Κρίση».
  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΜΠΕΝΙΩΤΗΣ, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με θέμα: «Τα πλεονεκτήματα από την ένταξή μας στην ζώνη του ευρώ».
  3. ΤΣΙΛΙΩΤΗΣ ΧΑΡΗΣ, Επίκ. Καθηγητής Τμ. Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Δικηγόρος, με θέμα: «Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη».
  4. ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Καθηγητής, Αναπλ. Πρόεδρος Συμβουλίου ΤΕΙ Θεσσαλίας, με θέμα: «Αγροτική επιχειρηματικότητα».
  5. ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΥΓΑΣ, Πολιτικός Επιστήμονας σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, με θέμα: «Στρατηγικές, τακτικές και εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας».
  6. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΟΒΑΡΗΣ, Καθηγητής, Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα: «Η ποιότητα των Ελληνικών τροφίμων ζωικής προέλευσης και ο ρόλος της επεξεργασίας και συντήρησης».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν στην πολιτική ακαδημία, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και Βουλευτής Α΄ Αθηνών ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ και οι Βουλευτές της Λάρισας της ΝΔ ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ.

Η ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ της Ν.Δ. προχωρά ενωμένη και έτοιμη για εκλογές στο νομό μας-όποτε κι αν αυτές γίνουν-με Λυδία λίθο της επικοινωνίας της, την εκφορά ενιαίου πολιτικού λόγου, με επιχειρήματα βασισμένα στο συμβόλαιο αλήθειας που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακήρυξε πρόσφατα με παρρησία προς τον Ελληνικό λαό.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 3

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 4

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 5

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 6

Previous ArticleNext Article