Αθλητισμός

Μαραθώνια κολύμβηση: Ασημένιο μετάλλιο ο Γιαννιώτης

Κάνοντας τη δική του αντεπίθεση, δείχνοντας την τεράστια κλάση του, την αστείρευτη εμπειρία του και κυρίως το μεγαλείο της ψυχής του, ο Σπύρος Γιαννιώτης πήρε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 1.52.59.8 στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε έχοντας ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό Φέρι Γουίρτμαν (1.52.59.8) που κατέκτησε το χρυσό!

Ο Ολλανδός όμως άπλωσε το χέρι του και ακούμπησε πρώτος την πινακίδα του τερματισμού, κάτι που κρίθηκε οριστικά από το φώτο-φίνις. Και όλα αυτά ενώ ο Κερκυραίος βρισκόταν ακόμα και στη 14η θέση λίγο πριν το τέλος.

Ωστόσο, ο Έλληνας υπερ-αθλητής απέδειξε ότι ακόμα και στα 36 του χρόνια, στους τελευταίους αγώνες της καριέρας του, είναι αυτός που «κρίνει» τους μεγάλους αγώνες.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ.

Το Ολυμπιακό μετάλλιο είναι το μόνο που έλειπε από τη συλλογή του τεράστιου αυτού αθλητή. Αυτό ήταν και το 4ο μετάλλιο για την Ελλάδα στους 31ους Αγώνες στην Ιστορία, κάνοντας όλη τη χώρα να χαμογελάει από υπερηφάνεια.

Previous ArticleNext Article