Λάρισα

Μήνυμα της Αθηνάς Σιαφαρίκα για την περίοδο που διανύουμε

Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Σε μια χώρα με τέτοια ένδοξη ιστορία αγώνων ακούγεται ίσως ανορθόδοξο να χαρακτηρίζουμε αυτή την περίοδο ως «πόλεμο». Κι όμως, όπως στα σύνορά μας αντιμετωπίζουμε, ακόμα, μία «ασύμμετρη» απειλή, έτσι και η κοινωνία μας αντιμετωπίζει έναν αόρατο «εχθρό». Έναν «εχθρό» που μας καλεί σε να τον αντιμετωπίσουμε εξίσου ανορθόδοξα, όχι ενεργά αλλά … παθητικά. Ως παθητικοί πολεμιστές, μένοντας απλά στα σπίτια μας. Όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο ο «εχθρός» δυναμώνει, ενώ όσο πιο μόνοι μένουμε, ολοένα αποδυναμώνεται. Αυτή, όμως, είναι από μόνη της και η καλή είδηση: αυτή είναι μια μάχη με σίγουρο αποτέλεσμα. Είτε ακολουθούμε τα μέτρα και βγαίνουμε σύντομα νικητές, χωρίς εν τω μεταξύ να έχει πληγεί ανεπανόρθωτα η οικονομία μας, είτε ακολουθούμε την Ιταλία στον ίδιο, βέβαιο, Γολγοθά, με εκατόμβες νεκρών.

Για πρώτη φορά κρατάμε τόσο απόλυτα και ξεκάθαρα τη μοίρα μας στα χέρια μας.

Έχουμε χρέος να νικήσουμε: να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας, να κρατήσουμε το σύστημα υγείας και την οικονομία μας όρθια, και ως εκ τούτου να είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και τη δημοκρατία μας. Όχι «χύνοντας αίμα», αλλά μένοντας απλά σπίτι μας, ακολουθώντας τις υποδείξεις των ειδικότερων από εμάς.

Αγαπητοί μου συνάνθρωποι,

Το «εμβόλιο» είναι δίχως άλλο η αλληλεγγύη. Και τώρα αλληλεγγύη σημαίνει απόσταση. Απόσταση για όσο χρόνο χρειαστεί. Ήδη ο Πρωθυπουργός μας προετοίμασε για δύο δύσκολους μήνες. Γι’ αυτό πέραν των υλικών αποθεμάτων, ας προφυλάξουμε τα πνευματικά και ψυχικά μας αποθέματα. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας είχε συνηθίσει σε ένα εύκολο «φαίνεσθαι». Υποχρεωτικά τώρα θα έρθουμε όλοι αντιμέτωποι με το «είναι». Και ίσως μετά από τη δοκιμασία αυτή να βγούμε πιο ευτυχισμένοι. Αρκεί να βγούμε ζωντανοί.

Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, τον Καθηγητή Σ. Τσιόδρα, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στ. Πέτσα,  όλα τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και όλους τους επαγγελματίες που άοκνα, ψύχραιμα, με αίσθηση καθήκοντος και ιδίω κινδύνω, βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης.

Εύχομαι από βάθους καρδιάς υπομονή, πειθαρχία και να μείνουμε όλοι όρθιοι.

Εις το επανιδειν.

Αθηνά Σιαφαρίκα

Δικηγόρος

Υπ. Βουλευτής Ν. Δημοκρατίας

Previous ArticleNext Article