Λάρισα

Μένουμε σπίτι αλλά καταθέτουμε προτάσεις και ασκούμε κριτική

Η κρίση της πανδημίας του κορωνοιού, δυστυχώς, δεν αναμένεται να είναι σύντομη, ούτε ανώδυνη. Δίνουμε την μάχη όλοι μαζί σαν λαός, ενωμένοι στο μέτωπο της ζωής.

Τα περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο του κορωνοιού, πλέον εξαντλούνται. Πρέπει η κυβέρνηση να λάβει αποφασιστικά μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Πρέπει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να υποστηριχθεί σε προσωπικό, μέσα και δομές.

* ΑΥΞΗΣΗ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ ΣΤΑ 2 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ,

Αυτό σημαίνει αύξηση προυπολογσιμών των νοσοκομείων για υλικά, μηχανήματα και, κυρίως, προσλήψεις του αναγκαίου, ειδικευμένου προσωπικού. Βέβαια, προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να είναι και η κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία όμως επιλέγει να νοικιάζει από ιδιώτες κλίνες εντατικής σε διπλάσια τιμή. Από 800 ευρώ που καθόρισε το υπουργείο το 2018 ,  σήμερα η κυβέρνηση «δίνει» 1600 ευρώ. Μέσα στην καταιγίδα επέλεξε να τα «χώσει» σε ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, οι οποίοι ως κεφαλαιούχοι έχουν έδρα το Λουξεμβούργο και υπερπόντιους προορισμούς. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ποιούς θα πληρώνει με την ανεργία του και τους μισούς μισθούς που θα λαμβάνει, με τις διάφορες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της Ν.Δ.

Εμείς επιμένουμε στη λειτουργία νέων κλινών εντατικής, και αν απαιτηθεί στην επίταξη των απαραίτητων μέσων και υλικών που βρίσκονται στον ιδιωτικό τομέα.

Στις έκτακτες συνθήκες που βρισκόμαστε ο σχεδιασμός πρέπει να είναι κεντρικός και φυσικά να ανήκει στο κράτος.

*ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Επισημαίνουμε την έλλειψη υλικών καθημερινής προφύλαξης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Υπάρχει πλήρης έλλειψη μασκών αυξημένης προστασίας FFP2 και FFP3.

*ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΔΩΡΕΑΝ

Οι εξετάσεις να γίνονται σε αυτούς που πρέπει να εξεταστούν και όχι να μοιράζονται 30 εκατομμύρια ευρώ σε «φίλους»…

*ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ.

Οι θέσεις αυτές πρέπει να είναι μόνιμες για να προσελκύσουν ικανούς ενδιαφερόμενους γιατρούς και να μην είναι αποκλειστικά «επικουρικοί», δηλαδή συμβασιούχοι.

Το ίδιο ισχύει για το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Ειδικά σε αυτούς υπάρχει χρόνια έλλειψη και υποστελέχωση.

Η κρίση λόγω του κορωνοιού έφερε ξανά δραματικά στο προσκήνιο την ανάγκη ύπαρξης ισχυρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, μπροστά στον αγώνα είναι τα Δημόσια Συστήματα και ο ιδιωτικός τομέας έχει τον δικό του, επικουρικό ρόλο.

Από αυτή την κρίση, το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουμε είναι οτι οι πολίτες δεν πρέπει να επιτρέψουν σε κανέναν να παίξει με την Υγεία της κοινωνίας.

Τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα περί Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και ΣΔΙΤ, βλάπτουν σοβαρά την Υγεία!

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Previous ArticleNext Article