Λάρισα

Μάξιμος στο 1ο Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου: «Η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει τους οινοποιούς!»

Στη δυναμική και τις προοπτικές του Οινοποιητικού τομέα, αλλά και τα προσκόμματα που θέτει η πολιτεία-με κραυγαλέο το φόρο στο κρασί- αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στο 1ο  Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα. Ο Θεσσαλός πολιτικός περιηγήθηκε στο χώρο  των εκθετών, δοκίμασε κρασιά των οινοποιητικών επιχειρήσεων, συζήτησε με τους οινοπαραγωγούς για την πορεία και τα προβλήματα του κλάδου τους και έκανε τη ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΕΣΥΝΕ κ. Γρηγόρη Βλαχάκη και την γ.γ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Λένα Λιάγκουρα για την ενημέρωση και την ξενάγηση. Είναι ευχάριστο που νέοι άνθρωποι επιχειρούν στο χώρο του κρασιού και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την προώθηση των προϊόντων τους και των ιδεών τους, με πρώτο σταθμό την γνωριμία με το ευρύτερο κοινό. Επίσης, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι προσπαθούν με σύγχρονους τρόπους και εξωστρέφεια να αναδείξουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κρασιών που παράγονται στη Θεσσαλία, να τους δώσουν ταυτότητα και να τονίσουν τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά που τα κάνουν μοναδικά.

Δυστυχώς, σε αυτή την προσπάθεια αντί να έχουν αρωγό την πολιτεία υφίστανται τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής που έχει στοχοποιήσει τις οινοποιητικές επιχειρήσεις.

Και όμως,  η κυβέρνηση αντί να «υποσκάπτει» τις όποιες προσπάθειες για ανάπτυξη με το αναποτελεσματικό μέτρο του φόρου στο κρασί, τα αλλεπάλληλα ψέματα περί κατάργησής του και την καθυστερημένη εφαρμογή των χρηματοδοτικών προγραμμάτων προώθησης, οφείλει να στηρίξει αποφασιστικά τις προσπάθειες των οινοποιών. Σε προϊόντα όπως το κρασί, με την παράδοση που έχουμε και το μεράκι οινοποιών και παραγωγών, η ώθηση της πολιτείας πρέπει να είναι σταθερή και ουσιαστική».

 

Previous ArticleNext Article