Ελασσόνα

Μάξιμος στο Αντάμωμα Σαρανταποριτών: «Θα σηκώσουμε και πάλι ψηλά την Ελλάδα!»

«Το φετινό καλοκαίρι στιγματίστηκε από την ανείπωτη τραγωδία της φονικής πυρκαγιάς, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας. Μαύρισε η ψυχή μας! Αυτό, λοιπόν, το καλοκαίρι εθνικής μελαγχολίας, που βύθισε τη χώρα στο πένθος, ήρθε κάτι ανέλπιστο να μας ξαναδώσει ελπίδα. Τα παιδιά μας που σηκώνουν την ελληνική σημαία, οι αθλητές μας που αυτές τις μέρες ανεβαίνουν στο βάθρο της επιτυχίας μάς χάρισαν εθνική ανάταση και αισιοδοξία. Απέδειξαν ότι ο ελληνισμός έχει ψυχικά αποθέματα και πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί και πάλι να σηκώσει την Ελλάδα ψηλά! Αρκεί να πορευτούμε με πίστη στις δυνάμεις μας, με σχέδιο και αυτοπεποίθηση!». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας το Αντάμωμα των απανταχού Σαρανταποριτών, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «τα Ανταμώματα που αυτές τις μέρες γίνονται σε όλη την ελληνική επαρχία είναι μια ευκαιρία να ξαναβαφτιστούμε στην παράδοση, να ξαναβρούμε τις ρίζες μας και να αντλήσουμε δύναμη από αυτές. Άλλωστε, το δίδαγμα από το ιστορικό Σαραντάπορο, από όπου ουσιαστικά ξεκίνησε η εποποιία των βαλκανικών πολέμων του 1912-13 που διπλασίασαν την Ελλάδα και απελευθέρωσαν τη Μακεδονία μας, είναι ένα: αυτό της εθνικής ενότητας! Με εθνική ενότητα μεγαλουργήσαμε ως έθνος, ενώ όποτε ενδώσαμε στο σαράκι του εθνικού διχασμού υποστήκαμε εθνικές συμφορές, όπως η μικρασιατική καταστροφή».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «τα Ανταμώματα είναι και μια ευκαιρία να βρεθούμε με τους ξενιτεμένους μας, που γυρίζουν στη γενέτειρά τους, στη γενέθλια γη. Ιδιαίτερα η παρουσία των νέων παιδιών, που στα χρόνια της κρίσης αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό για να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης, είναι μια υπόμνηση του χρέους μας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την επάνοδό τους στην πατρίδα. Τους το οφείλουμε!»,

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη «τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σαρανταπόρου κ. Γιάννη Βαίτση, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Θωμά Ράπτη και όλους όσοι εργάστηκαν για το Αντάμωμα των απανταχού Σαρανταποριτών. Να είμαστε καλά και του χρόνου και κάθε χρόνο να ανταμώνουμε!».

Previous ArticleNext Article