Λάρισα

Μάξιμος στον Ποδηλατικό Λάρισας: “Το ποδήλατο έμπρακτη απόδειξη σεβασμού στο περιβάλλον!”

 

«Το ποδήλατο δεν αποτελεί μόνο μέσο άθλησης και άσκησης αλλά και μέσο μετακίνησης με προφανή πλεονεκτήματα στις σύγχρονες πόλεις. Και γι’ αυτό, μαζί με τα συγχαρητήριά μου για τις διακρίσεις και τις επιτυχίες σας, για τις οποίες καμαρώνουμε, θέλω να σας ευχαριστήσω και για το παράδειγμα που δίνετε βάζοντας την ποδηλασία στην καθημερινότητα των πολιτών». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς από τον πρόεδρο του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας κ. Σάββα Τσοπούρογλου να απευθύνει χαιρετισμό στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «το ποδήλατο μπορεί να είναι απάντηση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στις σύγχρονες πόλεις, στον θόρυβο, στις καθυστερήσεις και τις δυσκολίες στάθμευσης, αλλά και τη ρύπανση. Άρα, λοιπόν, η αλλαγή νοοτροπίας με τη χρήση του ποδηλάτου, σε μια εποχή που τόσος λόγος γίνεται για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της, είναι μια έμπρακτη απόδειξη σεβασμού στο περιβάλλον. Για να υπάρξει, όμως, αυτό το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα χρειάζονται παρεμβάσεις στον αστικό ιστό με διεύρυνση των ποδηλατοδρόμων».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξήρε, επίσης, «τις αξίες που αναδεικνύει η ποδηλασία ως άθλημα με τον υγιή ανταγωνισμό και την ευγενή άμιλλα που αναπτύσσεται», ενώ βραβεύοντας τον προπονητή κ. Απόστολο Τσοπούρογλου σημείωσε με έμφαση ότι «για να υπάρξουν καλοί αθλητές και πρωταθλητισμός βασική προϋπόθεση είναι ο καλός προπονητής! Καλή Χρονιά με υγεία και επιτυχίες».

Previous ArticleNext Article