Ελασσόνα

Μάξιμος στη Δεσκάτη: “Αγρότες και κτηνοτρόφοι προσβλέπουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη!”

Τη πεποίθησή του ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι προσβλέπουν στην επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ότι η κρίσιμη μονοεδρική των Γρεβενών θα κερδηθεί, διατύπωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από τη Δεσκάτη, προσφωνώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που συνόδευε καθ’ όλη την περιοδεία του στο νομό Γρεβενών τον κ. Μητσοτάκη είπε, μεταξύ άλλων, στην προσφώνηση τα εξής:

«Αγαπητέ πρόεδρε, σας καλωσορίζω στη Δυτική Μακεδονία, εδώ στη Δεσκάτη, πρώτο σταθμό στην περιοδεία σας στα Γρεβενά. Άλλωστε, όπως λέει και η λαϊκή ρήση “από ποιο χωρίο είσαι; από το χωριό της γυναίκας μου”. Απέναντί σας έχετε ανθρώπους του μόχθου και της καθημερινής βιοπάλης. Ανθρώπους ντόμπρους με λόγο και μπέσα. Αγρότες και κτηνοτρόφους, που υφίστανται τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου και των πολιτικών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στα τριάμισι χρόνια της κυβέρνησης Τσίπρα είδαν την κατάργηση του ΟΓΑ και την εκτίναξη των ασφαλιστικών τους εισφορών, τη φορολόγηση για πρώτη φορά των επιδοτήσεων, την κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για αγροτική χρήση. Μαζί, όμως, με την ασφαλιστική και φορολογική λαίλαπα βιώνουν και την αύξηση του κόστους παραγωγής, ενώ οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα καταρρέουν. Επειδή, όπως γνωρίζετε, διετέλεσα υπουργός αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης, μπορώ να πω ότι ποτέ στα χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης οι τιμές του γάλακτος δεν είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο. Η κατρακύλα οφείλεται στις αθρόες εισαγωγές γάλακτος, στα “βαφτίσια” της φέτας. Ελληνοποιήσεις, όμως, έχουμε και στις εισαγωγές κρέατος. Αυτό συμβαίνει διότι υστερεί ο ελεγκτικός μηχανισμός της πολιτείας. Πριν λίγες μέρες έλαβα επίσημη απάντηση από τον απελθόντα πια υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον κ. Αποστόλου για τον αριθμό των κτηνιάτρων που προσλήφθηκαν στα χρόνια της υπουργίας του. Ε, λοιπόν, τι μου απάντησε; Μπορεί στα σχεδόν 4 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχουν προσληφθεί άνω των 21 χιλιάδων δημόσιοι υπάλληλοι, ωστόσο, οι κτηνίατροι που διορίστηκαν είναι μόλις έξι!  Αυτοί, κ. Πρόεδρε, δεν επαρκούν να καλύψουν τα κενά μόνο στην περιφέρειά μου, τη Λάρισα! Γεμίζουν το δημόσιο με “καρανίκες” και όχι με αυτούς που η παρουσία τους είναι απαραίτητη.

Κύριε πρόεδρε, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που όπως πολλοί άλλοι παρασύρθηκαν από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, προσβλέπουν πλέον σε εσάς και στη Νέα Δημοκρατία, σε μια πολιτική αποκλιμάκωσης των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών, σε μια πολιτική στήριξης και αναζωογόνησης της ελληνικής περιφέρειας. Πιστεύω ότι το μήνυμα που εκπέμπετε, ότι θα τα καταφέρουμε να σηκώσουμε και πάλι την Ελλάδα, θα το αγκαλιάσουν και οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, όπως και όλης της χώρας. Και στις ερχόμενες εκλογές, η κρίσιμη μονοεδρική περιφέρεια των Γρεβενών θα συμβάλει στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την αναγκαία Πολιτική Αλλαγή».

Μετά τη σύσκεψη στο δημαρχείο ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε στον πεζόδρομο της κωμόπολης και συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους.

 

Previous ArticleNext Article