Λάρισα

Μάξιμος σε μαθητές: “Αγορεύσεις στη Βουλή με ατάκες αντί επιχειρημάτων…”

«Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης πέφτει. Κάποτε στη Βουλή η αντιπαράθεση γινόταν με επιχειρήματα. Αν ανατρέξει κανείς στα πρακτικά της Βουλής παλαιότερων δεκαετιών βλέπει αγορεύσεις υψηλού επιπέδου, βουλευτών με παιδεία». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσορίζοντας στη Βουλή 22 μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αργυροπουλίου Λάρισας. Όπως σημείωσε «σήμερα, όλο και περισσότεροι βουλευτές ενδίδουν στον πειρασμό της ατάκας για τις ανάγκες της τηλεόρασης. Πολλοί για να κερδίσουν λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας στα δελτία ειδήσεων είναι ικανοί να εκστομίσουν ακόμη και φράσεις του πεζοδρομίου στο ναό της δημοκρατίας, όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε την εθνική αντιπροσωπεία».

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου. Όπως χαρακτηριστικά είπε «εδώ, στη Βουλή, εκτός από το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, λαμβάνονται και σημαντικές αποφάσεις για τη χώρα με την επικύρωση διακρατικών ή διεθνών συμφωνιών. Και τέτοιες στιγμές, ιδιαίτερα, ο βουλευτής οφείλει να θυμάται ότι είναι εκπρόσωπος του έθνους και να λειτουργεί με βάση τη συνείδησή του».

Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχήθηκε στα παιδιά «καλό καλοκαίρι» με την παρότρυνση να έχουν ενδιαφέρον για τα κοινά και να γίνουν «ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες».

Νωρίτερα, τα παιδιά, που συνόδευαν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δημήτριος Χασιώτης και οι δασκάλες κ.κ. Κων/νιά Λυγούρα (Δασκάλα ΣΤ΄ τάξης), Ελένη Κολλινιάκη (Δασκάλα Ε΄ τάξης) και Σταυρούλα Κολοκοτρώνη (Δασκάλα Β΄ τάξης), ξεναγήθηκαν στην έκθεση για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.

 

Previous ArticleNext Article