Λάρισα

Μάξιμος: “Πρόδρομος” εξελίξεων η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

«Ευελπιστώ ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ θα αποτελέσει πρόδρομο θετικών εξελίξεων για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη γειτονιά μας». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις στον Τύρναβο, για τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, στην ομώνυμη ενορία της πόλης. Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με δεκάδες πολίτες, παρακολούθησε με τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και τον εορτάζοντα δήμαρχο κ. Γιάννη Κόκουρα παραδοσιακούς χορούς από παιδιά της ενορίας.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνομιλώντας με πολίτες που διατύπωσαν προβληματισμό για τη συμπεριφορά της Τουρκίας «που λειτουργεί ως ταραξίας με επίδειξη τσαμπουκά» σημείωσε ότι «η κυβέρνηση επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και στην απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων με την υπογραφή “μνημονίου” με την Λιβύη. Οι ελληνικές πρωτοβουλίες είχαν ως αποτέλεσμα τη διπλωματική απομόνωση της Αγκύρας και τη διεθνή καταδίκη των προκλητικών της ενεργειών. Η κλιμάκωση αυτής της συμπεριφοράς από πλευράς Τουρκίας είναι και ένα καμπανάκι προς τη Δύση -ΕΕ και ΗΠΑ- που συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα είναι το ανατολικό σύνορο του “δυτικού κόσμου” και πυλώνας σταθερότητας στην ταραγμένη νοτιοανατολική Ευρώπη. Πέραν, όμως, της ενδυνάμωσης των συμμαχιών μας, για την οποία εργάζεται ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, είναι αναγκαία και η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας, για την οποία μίλησα στη συζήτηση του προϋπολογισμού».

Ο κυβερνητικός βουλευτής εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη περίοδο που σημαδεύτηκε από την οικονομική κρίση και την απήχηση λαϊκίστικων απόψεων».

Previous ArticleNext Article