Λάρισα

Μάξιμος προς υπ. Παιδείας: “Να πραγματοποιηθεί η β´ φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών

«Το υπουργείο Παιδείας πιστεύω ότι θα πρέπει να δει με τη δέουσα ευαισθησία το ζήτημα της απόσπασης των εκπαιδευτικών στον τόπο συμφερόντων τους, ιδιαίτερα για όσους για πολλά χρόνια ζουν μακριά από τις οικογένειές τους». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την Αναφορά που κατέθεσε στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, συνηγορώντας στη δημόσια έκκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Επαρχίας Ελασσόνας -που υπογράφει η πρόεδρος κ. Ευαγγελία Παπαδοπούλου– αλλά και του αιρετού του ΚΥΣΠΕ κ. Βασίλη Παληγιάννη να υλοποιηθεί η β´ φάση αποσπάσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεσσαλός πολιτικός είχε γίνει το τελευταίο διάστημα αποδέκτης σοβαρών παραπόνων από αρκετούς εκπαιδευτικούς που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του για να του εκθέσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στη Λάρισα εντονότερα από οπουδήποτε αλλού!

Στις συνημμένες επιστολές υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι προσλήψεις αναπληρωτών πριν τη διενέργεια της β´ φάσης απόσπασης και ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν πήγε με μοριοδότηση ούτε ένας μόνιμος εκπαιδευτικός προκάλεσε τις εύλογες διαμαρτυρίες και τα παράπονα πολλών», (Παληγιάννης).

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι «στον νομό Λάρισας το σύνολο των αποσπασμένων είναι κατά προτεραιότητα. Και το τελείως παράδοξο, ενώ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ ήρθαν με κατά προτεραιότητα απόσπαση, δε συνέβη το ίδιο και με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», (Παπαδοπούλου).

Τέλος, αμφότεροι θεωρούν επιβεβλημένη την ανάγκη  πραγματοποίησης της β´ φάσης αποσπάσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Previous ArticleNext Article