Λάρισα

Μάξιμος προς Σαρακατσαναίους Φαρσάλων: Το “δέσιμο” του Έλληνα με την παράδοση το δυνατότερο όπλο του

«Οι Σαρακατσαναίοι συνιστούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα σήμερα, που βρισκόμαστε και πάλι στις επάλξεις ενός αγώνα σκληρού και επίπονου για την διαφύλαξη της ιστορικής μας ταυτότητας, της βαριάς πολιτισμικής μας κληρονομιάς, που παραμένει ζωντανή στις συνειδήσεις μας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων επαρχίας Φαρσάλων «Το Τσελιγκάτο» κ. Περικλή Κουτούλα και τη Γραμματέα κ. Αντωνία Σταφύλη, με αφορμή τον ετήσιο χορό του Συνδέσμου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί στην εκδήλωση, υπογράμμισε την εδραιωμένη πεποίθησή του «ότι οι Σαρακατσαναίοι συνιστούν ένα από τα πιο δυναμικά τμήματα του ελληνισμού, το οποίο διακρίθηκε στο διάβα των αιώνων για την φιλοπρόοδη διάθεσή του και την διαρκή προσφορά του προς το έθνος. Οι Σαρακατσαναίοι, κατά κανόνα, άνθρωποι προκομένοι, συνετοί, λιτοί και αδάμαστοι, διατήρησαν σε αντίξοους καιρούς την ιδιαίτερη ταυτότητά τους, την οποία κρατούν εως και σήμερα με αξιοζήλευτη υπερηφάνεια».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε επισημαίνοντας πως «αυτές τις “πονηρές” ημέρες, το δέσιμο του απλού Έλληνα με την παράδοσή, τις αξίες του και την Ορθοδοξία, που δεν σπάει ούτε από την δεινή οικονομική μας κατάσταση, ούτε από την επίθεση που δέχεται από υποτιθέμενες “προοδευτικές” αντιλήψεις, είναι το ισχυρότερο όπλο του».

Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε ευχόμενος «ο ελληνισμός, ενωμένος και προσηλωμένος στους εθνικούς του στόχους, να κερδίσει τις πολλαπλές προκλήσεις που αναφαίνονται μπροστά μας και το 2018 να μας φέρει υγεία, οικογενειακή ευτυχία και μια πατρίδα πιο δυνατή και αισιόδοξη».

 

Previous ArticleNext Article