Λάρισα

Μάξιμος καλωσορίζοντας την Ντόρα: «Δικαίως θα λέμε ποτέ ξανά αριστερά!»

«Καλωσορίζω στη Λάρισα την Ντόρα Μπακογιάννη, ένα από τα κορυφαία στελέχη της παράταξης, η οποία από όπου κι αν πέρασε άφησε έργο και διακριτό στίγμα. Με την Ντόρα μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί σε επιμέρους θέματα. Εκείνο, όμως, που φίλοι και αντίπαλοι της αναγνωρίζουν είναι ότι στην έως τώρα έντονη πολιτική της διαδρομή δεν ενέδωσε στις σειρήνες του λαϊκισμού για να γίνει ευχάριστη». Τα παραπάνω είπε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υποδεχόμενος στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ την τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτή Ά Αθηνών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «η επίσκεψη πραγματοποιείται την επαύριο της συμπλήρωσης τριών χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τρία χρόνια χαμένα για τη χώρα. Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία. Με την υπερφορολόγηση και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έχουν διαλύσει τη μεσαία τάξη που κατ’ ομολογίαν τους, την έχουν στοχοποιήσει. Την ίδια ώρα οι φορείς του δημοσίου αυξάνονται. Από 227 έφτασαν αισίως του 374. Και ω του θαύματος, οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα έπρεπε να μειώνονται -με βάση τον κανόνα μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις- αντιθέτως αυξάνονται και πληθύνονται! Από 686.000 στα τέλη του ‘15 ξεπέρασαν τις 712.000 το ‘17.

Η επίσκεψη, όμως, της Ντόρας γίνεται και στη σκιά αγροτικών κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών. Εύλογα διαμαρτύρονται οι αγρότες οι οποίοι έπαθαν νίλα από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αν δείτε τα αιτήματα που θέτουν, τα περισσότερα εξ αυτών ήταν δεδομένα με τη δίκη μας διακυβέρνηση. Αυτά που σήμερα είναι ζητούμενα, τότε ήταν αυτονόητα. Θυμίζω ότι κατήργησαν τον ΟΓΑ και αύξησαν τις ασφαλιστικές εισφορές. Φορολόγησαν για πρώτη φορά τις επιδοτήσεις. Επέβαλαν φόρο στο κρασί. Κατάργησαν το αγροτικό πετρέλαιο. Θυμάμαι τον κ. Τσίπρα στην καρότσα του αγροτοσυνδικαλιστή Βάγγου στο μπλόκο του Κάστρου, το ‘13, να μας εγκαλεί γιατί είχαμε μειώσει κατά 30 εκ. ευρώ την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Αγροτικού Πετρελαίου. Τελικά τα βρήκαμε με τον Στουρνάρα σε μια μαραθώνια σύσκεψη στο Μάξιμου από τα αδιάθετα του επιδόματος θέρμανσης. Τότε ήταν 210 εκ. ευρώ και δεν είχαν απορροφηθεί. Τώρα, η… κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση της αριστεράς πετσόκοψε το επίδομα θέρμανσης σε μόλις 47 εκ. ευρώ. Ε, λοιπόν, αυτοί που κόπτονταν για το κόστος παραγωγής και για το αγροτικό πετρέλαιο είναι οι ίδιοι που το κατήργησαν! Νομίζω ότι και οι αγρότες, όπως και όλοι οι Έλληνες που παρασύρθηκαν από τα μεγάλα λόγια, μπορούν πλέον μετά τα 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ να κρίνουν και να συγκρίνουν και να κάνουν την ώρα των εκλογών -που θέλω να πιστεύω πως δεν αργεί- τη σωστή επιλογή. Μετά την εμπειρία της “πρώτης φορά αριστερά” δικαίως θα λέμε ποτέ ξανά αριστερά».

Νωρίτερα, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε σειρά επαφών με φορείς, ενώ επισκέφθηκε την Περιφέρεια και το αρχαίο θέατρο της Λάρισας.

 

 

Previous ArticleNext Article